Kayseri polisi 596 kişiyi yakaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Ağustos ayı boyunca düzenlenen operasyonlarda çeşitli suçlardan toplam 596 kişi yakalanırken, bunlardan 227’si tutuklandı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi ekiplerinin 2022 Ağustos ayı faaliyet raporu açıklandı. Bir aylık verilere göre Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 2’si kasten öldürme, 2’si kasten öldürmeye teşebbüs, 1’i mala zara verme (kurşunlama) olmak üzere işlem yapılan 4 olay ile ilgili yakalanan 20 şüpheliden 5’ü tutuklandı. Şüphelilerden 2 adet tabanca, 3 adet tüfek ve 3 bıçak ele geçirildi.
Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde de 2’si yağma (gasp), 1’i tehdit olmak üzere işlem yapılan 3 olayda yakalanan 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.
Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 1’i cinsel içerikli suç, 6’sı kumar olayı olmak üzere toplam 7 adli olayda yakalanan 8 şüpheli hakkında gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca fuhuş, kumar ve Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 61 kişiye idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 12 ev ise ilgili komisyon kararı ile kapatıldı.
Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 30’u evden, 26’sı işyerinden ve kurumdan, 12’si otodan, 20’si açıktan, 8’i bisiklet ve elektrikli bisiklet, 13’ü diğer olaylar olmak üzere işlem yapılan 109 olayda yakalanan 130 kişiden 16’sı tutuklandı. Yakalanan şüpheli kişilerden elde edilen yaklaşık 50 lira değerinde malzeme müştekilerine teslim edildi.
Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 17’si oto, 45’i motosiklet hırsızlığı olmak üzere 62 olay meydana geldi. İlimizden çalıntı 20 adet oto ile ilimizden çalıntı 26 adet motosiklet bulunarak sahiplerine teslim edildi. Olaylarla ilgili yakalanan 28 kişiden 6’sı tutuklandı.
Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 380 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Yakalanan şahıslardan 194’ü tutuklandı.
Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde, 7 dolandırıcılık olayı ile ilgili yakalanan 13 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Dolandırıcılık konularında Cumhuriyet Savcılığınca gönderilen 17 ayrı olay ile ilgili talimat evrakının gereği yapıldı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilere, vatandaşlarımızın toplamda 253 TL göndermeleri engellendi.
Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği tarafından yapılan denetlemelerde ise 8 aranan şahıs yakalanarak gerekli işlemler yapıldı. 1 adet bıçak, 6 adet ateşli silah ile 50 adet fişek ve 64,4 gr. çeşitli narkotik madde ele geçirildi. Meydana gelen asayiş olaylarına karışan 34 şüpheli yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri polisi 596 kişiyi yakaladı