Kayseri itfaiyesinden, AFED Arama Kurtarma Derneği gönüllülerine eğitim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA-özel) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından AFED Arama ve Kurtarma Derneği gönüllülerine teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFED Arama ve Kurtarma Gönüllülerine yangın anında yapılması gerekenler ve yangın ile ilgili bilgiler içeren eğitim verdi. Eğitim, teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Kayseri AFED Arama Kurtarma Derneği İl Temsilcisi Osman Şahan, ülkemizin yaşadığı felaketler sonrası bilinçlenmek ve gönüllü olarak çalışmalara katılabilmek için eğitim aldıklarını söyleyerek, “Ülkemizin yaşadığı felaketleri biliyorsunuz, bizlerin bu felaketlere hazır olması gerekiyor. Bunun için de böyle bir işe giriştik ve tüm eğitimlerimizi tamamlayıp herhangi bir afet durumunda devletimizle birlikte hareket edip hasarları minimize etmek için buradayız. Bu yüzden bu ekibi profesyonel bir sürece ulaştırmak zorundayız. İl temsilciliğimiz kurulalı 2 ay oldu ve şu an 40 kişi civarındayız. Zorlu bir eğitim sürecimiz var. Bitirdikten sonra profesyonele giden yola biraz daha yaklaşmış olacağız” diye konuştu.

Kayseri AFED Arama Kurtarma Derneği İl Temsilci Yardımcısı Akif Aktan ise, “Ülkemiz bir afet bölgesi ve bu eğitimleri alıp doğal afetlere hazırlıklı olmalıyız. Gönüllü arkadaşlarla birlikte eğitim alıp bilinçli şekilde hazır bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri itfaiyesinden, AFED Arama Kurtarma Derneği gönüllülerine eğitim