FİRARİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ (58)

Kayseri Gelişim Platformu Kayserililerin Elinden Tutuyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-2020 yılında oluşturulan Kayseri Gelişim Platformu (KGP), pek çok Kayseri sakinine ulaşarak onların hayatlarına yaptığı dokunuşlar ile bütün hayatlarını güzelleştirmeye devam ediyor. Platformun kurucu üyelerinden Dr. Özgen Aydıncak, eğitimden istihdama kadar pek çok konuda Kayserililere yardımcı olduklarını ifade ediyor.

Kayseri Gelişim Platformu’nun (KGP) kurucu üyelerinden Özel Dünyam Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı ve Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özgen Aydıncak, kurulan platform ile eğitimden ekonomiye, istihdamdan sağlığa kadar geniş alan yelpazesiyle Kayserililere ulaşmayı amaçlıyor. Aydıncak, “Kayseri Gelişim Platformu’nda temel amacımız olmamakla birlikte en önemli hedefimiz eğitimdi” diyor.

Kuruluştan bugüne kadar süreçle ilgili kısa bir özetlemede bulunan Aydıncak, “Kurulma aşamamız pandeminin başına denk geldi. Sağlıkla ilgili yaklaşık 15-16 hekimden oluşan bir danışma kurulu oluşturduk ve arkadaşlarımızın cep telefonlarını yayınladık. Burada pandemi döneminin paniğiyle birlikte insanların sorunlarına cevap vermeye çalıştık ve güzel neticeler aldık. İstihdama yönelik çalışmalarımız oldu, bir parça şahsi imkanlarım ve bir parça arkadaşlarımızın desteğiyle 200’den fazla kişiyi iş sahibi yaptık. Eğitim kısmı zordu ve benim de biraz gözümü korkutuyordu. Sonrasında o kadar düzgün insanlara denk geldik ki kapı kapıya kaçtı ve KGP bünyesindeki 23 öğretmenimiz öğrencileri hem LGS hem de YKS’ye hazırlıyor. Pandemi başında biz bunu bire bir eğitim olarak düşünürken çevrimiçi hâle getirdik. Tamamen ücretsiz olarak 167 öğrencimize 1 yıl boyunca eğitim verdik” diye konuştu.

Aydıncak, öğretmenlerin tamamen gönüllü olarak devreye girdiklerini belirterek “Öğretmenlerimiz gerçekten Kayseri’nin enleri arasındadır. Bu sene İngilizce eğitimi de vermeye çalışacağız. Çok düzgün öğretmenlerle çalışıyoruz ve hocalarımızın arasında birlik var. Bir gün bile gocunduklarını görmedim. Hepsi dört elle buna sarıldı” diye konuştu. Aydıncak, “Parayla beceremeyeceğimiz bir organizasyon yapısına kavuştuk” diye ekledi.

“ÇOCUKLARIMIZ TOK GÖZLÜYDÜ”

Geçtiğimiz yıl KGP’nin eğitim sürecini nasıl yürüttüğü ile ilgili konuşan Aydıncık, “Taşrada oturan ve dershane tipi bir eğitim alamayan 8. ve 12. sınıftaki çocuklara ulaşmaya çalıştık ve büyük kısmına ulaşabildiğimizi düşünüyoruz. Çocuklar tarlayla ilgilendikten, ailesine destek verdikten sonra gelip dersimize katıldı. Elimizden geldiğince çocuklarımızın tablet, bilgisiyar, kırtasiye, internet, sınav giriş ücretlerini karşılamaya çalıştık ve dışarıdan 1 lira dahi almadık. Bunda ekibin bütünlüğü etkiliydi ve aynı zamanda çocuklarımız tok gözlüydü. 10 çocuktan biri tablete ihtiyacı olduğunu söyledi. İhtiyacı olmayan hiçbir çocuk talepte bulunmadı” diye konuştu. Bu yılki planlarına da değinen Aydıncık, “Bu yıl işler bir parça daha büyüyecek gibi görünüyor. Gücümüz yettiği ölçüde kendimiz çözmeye çalışacağız. Bunun dışında talep olursa dışarıya da açılmayı düşünüyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ GÜZEL YERLERE YERLEŞTİ”

Çalışmalarının Kayseri il sınırlarını aştığını söyleyen Aydıncak, “Kahramanmaraş ve Kırşehir gibi çevre il ve ilçelerden de öğrencilerimiz var” dedi. Aydıncak, platform olarak tek başına ayakta durduklarını ifade ederek “Biz kendi yağımızda kavrularak güzel bir yıl geçirdik ve öğrencilerimiz öğretmenlik, fizyoterapi, gemi kaptanlığı gibi güzel yerlere yerleşti” dedi.

Aydıncak, destek verdikleri öğrencilerin başarıya ulaşabildiklerini söyleyerek “Çocukların hiçbirini dönemin getirdikleri gereği yüz yüze görmedik. Görmemiz de gerekmiyordu. Zaten çocuklardan hiçbir beklentimiz yoktu. İlk derslerde ‘Sizden KGP olarak tek isteğimiz başarılı olmanız’ dedik. Çocukların birçoğu da sözümüzü tutarak başarılı oldu” diye konuştu. Yüz yüze eğitime geçmeyi planladıklarını belirten Aydıncak, “Bugünkü konjonktüre göre yüz yüze eğitime başlamayı düşünüyoruz. Anlaştığımız bir dershane dersliklerini bize açmayı kabul etti. Ayrıca birkaç eğitim kuruluşu da bize kırtasiye desteği vermeyi kabul etti. Biz de pandeminin izin verdiği ölçüde yüz yüze eğitimi başaracağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KGP’YLE İLETİŞİME GEÇMEK

KGP’ye ulaşmak isteyen öğrencilere ve vatandaşlara iletişim kanallarını aktaran Aydıncak, “Bize sosyal medyadan ulaşabilirsiniz. Şu an maddi bir destek talep etmiyoruz. Yasal zemin oluşturduğumuz ve ihtiyaç duyulduğu hâlinde sosyal medyadan duyuracağız. 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerinin katılmak istemesi hâlinde Ekim ayı içerisinde kayıtlarına başlayacağız” diye konuştu. Aydıncak, öğrencilerden tek taleplerinin maddi imkanı olup olmaksızın dershaneye gitmemesi ve düzenli katılım göstermesi olduğunu belirtti.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ EĞİTİMDİ”

Uzun vadeli plan ve projelerini de anlatan Aydıncak, “KGP olarak düşündüğümüz çok şey var ama bazılarına gücümüz, bazılarına da kafamız yetmiyor. Benim aklımda her zaman takılı kalan kadın istihdamı konusu var. Birkaç arkadaşımızdan destek alarak kadınların evde dışarı çıkmadan kendi bütçelerine katkı sağlayabilecekleri bir sistem geliştirmeye çalışacağız. Her ürünün evde aynı kalitede çıkması ve pazar yakalanabilmesi önemlidir. Bunu KGP çatısı altında yapacağız” diye konuştu. Aydıncak, konuşmasına eklemede bulunarak “Ama en başta da söylediğim gibi bizin en önemli hedefimiz eğitimdi. Çünkü bu ülkenin okuyan ve sorgulayan gençlere ihtiyacı var. Yarın bu gençler ülkede söz sahibi olacak” dedi.

Aydıncak, “En önemli nokta da eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmektir. Taşrada oturan çocukların maddi imkanı olsa dahi eğitim kurumuna kavuşabilmeleri mümkün olmuyor” diyerek konuşmasını bitirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen