KAYSERİ FİRMASI EVDEMO LOJİSTİK, MOBİLYA İNTERNETTEN SATIŞ YAPAN İLK 5 FİRMA ARASINA GİRDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kargo firmalarının kâr marjından dolayı daha küçük ürünlere yöneldiğini belirten Evdemo Grup Genel Müdürü Fatih Damar, mobilya gibi büyük hacimli ürünleri taşımak için bu firmayı kurduklarını söyledi. Kayseri’den tüm Türkiye’ye ve dünyaya açılmak istediklerini belirten Kamar, 30 olan acente sayısını arttırmak için yeni yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Damar, “Mobilyayı internetten satanlar arasında ilk 5 firma arasındayız” dedi.

Kargo firmaları gün geçtikçe artan maliyetlerden ve düşen kar marjlarından dolayı büyük hacimli ürünleri taşımaktan uzaklaşarak küçük ürünlere yöneliyor. Dijital satış platformları üzerinden satış yapan üreticileri ve nihai alıcıları zorda bırakan bu durum yeni iş kollarını da gündeme taşıdı. Evdemo Lojistik firması da 2015 yılında internetten demonte mobilya satışı yapmak üzere kuruldu.

Büyük ürünlerin taşımacılığını yaptıklarını bu konuda da Türkiye’de ilk 5 firma arasında bulunduklarını söyleyen Evdemo Grup Genel Müdürü Fatih Damar, “Bu ürünlerin tamamının kargoları girmesi gerekiyor ki kargo ya da lojistik firmaları rahatla taşıyarak müşterilere teslim etsin. Talep arttıkça üretim yetmemeye başlıyor. Şu an biz yaklaşık 12 bin metre karede üretim yapıyoruz. Modüler mobilya üretiyoruz. Koltuk kanepe gibi soft mobilya üretiyoruz. Bu ürünlerin tamamı kutuya giriyor. Biz 2 buçuk sene önce İstanbul’dan geldik. Kayseri internet satışını pek tanımıyor. Kayseri’yi tercih etme sebebimizde bu. Burada inanılmaz bir üretim var. Bu üretimden dolayı da satışların belli bir potansiyeli olduğunu biz zaten görüyorduk. Biz 2022’de 250 bin adede yakın mobilya satışı yaptık. Bunların yüzde 90-92’sini mesafeli sözleşmeyle sattık. İçerisinde yurt dışı satışlarımız da var. Şu anki Türkiye koşullarında büyük mobilya taşımak inanılmaz zahmetli bir iş. Bunu yapan firma sayısı çok az. Kendi kategorisinde yani mobilyayı internetten satanlar arasında ilk 5’teyiz. Geçen sene 50 bin ürünü marketlerde satıyorduk. Bu Ocak ve Şubat ayında yaptığımız satışlar ise yüzde 15 ila 20 arasında arttı. Evdemo yaklaşık 160 kişi ile üretim yapan bir firma. Biz şu an 20-25 bin metrekarelik yerler bakıyoruz. Üretimimiz büyüdükçe satışlarımız artacak. Gelen taleplere biz yetişemiyoruz. Gelecek için güzel planlarımız var” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE TÜRKİYE’DE MARKALAŞACAĞIZ’

Sektörde bu işin sadece İstanbul’da olmayacağını bir markanın da Kayseri’den çıkabileceğini göstermek istediklerini söyleyen Evdemo Lojistik Kargo Operasyon Müdürü Turan Sarıkaya da, “Asıl amacımız Kayseri’den Türkiye’ye mal olmak. 81 ilde dağıtım yapmaktayız. Köyden mezraya kadar dağıtım yapıyoruz. Şu anda da deprem bölgesinde dağıtım yapan tek firmayız. Hem dağıtım yapıyoruz hem de deprem bölgesinde depremzedelere desteklerimizi sürdürüyoruz. 30 acenteye ulaştık. Sektörde bu işin sadece İstanbul’da olmayacağını bir markanın da Kayseri’den çıkabileceğini göstermek istiyoruz. Evdemo Lojistik soft demonte mobilya taşır. İnternet ürünlerini taşır. Türkiye’nin her yerine götürür. Türkiye dışına çıkmak gibi bir hedefimiz var. Önce Türkiye’de markalaşacağız. Türkiye’nin 81 ilini temsil eden insanlar burada onlarla birlikte sözleşmelerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Amaçlarının 50 acenteye ulaşmak olduğunu belirten Evdemo Drup Firması Operasyon Direktörü Deniz Kaya da, “Evdemo Lojistik olarak 30 acenteyle 81 ilde dağıtım yapıyoruz. Amacımız 81 ilin tamamında 50 tane acenteye ulaşmak. Dağıtım kanalını daha iyi geliştirerek daha iyi bir dağıtım yapmak istiyoruz” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAYSERİ FİRMASI EVDEMO LOJİSTİK, MOBİLYA İNTERNETTEN SATIŞ YAPAN İLK 5 FİRMA ARASINA GİRDİ