Fotoğraflı
0:37

Kayseri dahil 18 ilde FETÖ operasyonu: 45 gözaltı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’ye karşı sıkı bir mücadele devam ediyor! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, “Kıskaç-17” operasyonları kapsamında 18 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 45 şüpheli yakalandı. Operasyonların detaylarına göre, şüphelilerin FETÖ’nün “Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında hapis cezası veya aranma kaydı bulunduğu belirlendi. Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyal ve doküman da ele geçirildi.

“Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde il emniyet müdürlükleri TEM şube müdürlüklerince, Kayseri  Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, , Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin, örgütün sözde ‘Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Bu son operasyonlar, son 11 ayda yapılan operasyonlarla birlikte FETÖ’ye karşı yürütülen geniş kapsamlı bir mücadelenin parçası. Yerlikaya’nın aktardığına göre, 1 Haziran 2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen 11 aylık dönemde FETÖ’ye yönelik toplamda 5 bin 191 operasyon gerçekleştirildi ve bu operasyonlarda 8 bin 153 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 1518’i tutuklanmış, 1751 şüpheli için adli kontrol kararı verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen