KAYSERİ BAROSU’NDAN ADLİ SÜRELERİN ÜLKE GENELİNDE DURDURULMASI ÇAĞRISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle 10 il yıkıcı zarar gördü. OHAL kapsamında depremden etkilenen 10 kentte adli sürelerin durdurulması kararı alındı. Kayseri Barosu’nun Adalet Bakanlığı’na çağrısında, “Ulusal yas ilan edilen bu zor günlerde çalışması imkansız olan biz avukatların ve dolayısıyla vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması, alınacak kararlarda hak kayıplarına sebebiyet verilmemesi için adli sürelerin Türkiye genelinde durdurulması gerektiğini önemle bildiririz” ifadelerine yer verildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yargı alanındaki tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yürürlüğe girmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen kararla birlikte depremden etkilenen 10 ili kapsayan adli süreler durduruldu. T.C. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “OHAL Kapsamında Yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Adli süreler deprem bölgesindeki avukatlar için 2 ay, deprem bölgesinde yakınları bulunan avukatlar için 1 ay süreyle durduruldu” açıklaması yapıldı.
‘ÇOK FAZLA UYUŞMAZLIĞA SEBEBİYET VERECEĞİ AÇIKÇA ORTADADIR’
Alınan tüm kararların Türkiye genelinde uygulanması, adli sürelerin ülke genelinde durdurulmasının zorunlu olduğunu ifade eden Kayseri Barosu, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “11 Şubat 2023 tarihli 32101 (mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınan tüm kararların Türkiye genelinde uygulanması, adli sürelerin ülke genelinde durdurulması zorunludur. Olağanüstü hal ilan edilen iller veya dışındakiler, bu illerde yakını bulunanlar bulunmayanlar ya da deprem bölgelerine yardıma gidenler gitmeyenler gibi ayrımlara gidilmesinin karmaşaya sebebiyet vereceği, belirtilen hususların tespitinin güçlüğü, ilgili düzenlemenin belirsizliğe ve çok fazla uyuşmazlığa sebebiyet vereceği açıkça ortadadır” ifadelerini kullandı.
‘HAK KAYIPLARINA SEBEBİYET VERİLMEMESİ İÇİN ADLİ SÜRELERİN TÜRKİYE GENELİNDE DURDURULMASI GEREKTİĞİNİ ÖNEMLE BİLDİRİRİZ’
Vatandaşların mağduriyet yaşamaması, alınacak kararlarda hak kayıplarına sebebiyet verilmemesi için adli sürelerin Türkiye genelinde durdurulması gerektiği belirtilen yazıda, “Her ne kadar Kayseri İli OHAL ilan edilen iller içerisinde yer almasa da depremden ciddi manada etkilenmiş olup meslektaşlarımızın kullandığı ofislerin çoğu hasar görmüş, henüz hasar tespit çalışmaları tamamlanmadığından meslektaşlarımızın çoğu ofislerine dahi halen girememiştir. Deprem bölgesinde yaşanan mağduriyete küçük de olsa bir katkı sağlamak için Kayseri Barosu mensubu avukatları ilk günden itibaren yardım çalışmalarında etkin rol almış, meslektaşlarımız deprem bölgelerinde ilk elden yardım dağıtmıştır. Ulusal yas ilan edilen bu zor günlerde çalışması imkânsız olan biz avukatların ve dolayısıyla vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması, alınacak kararlarda yeknesaklık sağlanması, hak kayıplarına sebebiyet verilmemesi için adli sürelerin Türkiye genelinde durdurulması gerektiğini önemle bildiririz” açıklaması yapıldı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAYSERİ BAROSU’NDAN ADLİ SÜRELERİN ÜLKE GENELİNDE DURDURULMASI ÇAĞRISI