KAYSERİ ALTINININ DİLİMİ 7, KİLOSU 550 LİRA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Ekonomik hareketlilik ve et fiyatlarına gelen zamlar, Ramazan ayından sonra pastırma ve sucuk fiyatlarını yeniden gündeme getirdi. Kayseri’de pastırmacılık yapan Hüseyin Babacan, pastırmanın diliminin 7 liraya çıktığını ifade etti.

Pastırma ve sucuk satışı yapan Hüseyin Babacan, Ramazan sonrası fiyatların nabzını tuttu. Babacan, ürün fiyatlarında yaşanan değişiklerle ilgili, “Ramazan da işlerimiz yüzde 75 düştü. Bu düşmenin sebeplerinden biride etlere gelen zamlar, zamlar yüzde 8 ila 10 geliyor ama imalatçı firma yapınca yüzde 70-80 yansıtıyor, bu da kilo fiyatına 50-60 lira olarak yansıyor. Vatandaşın rağbet ve alım gücü düştü, vatandaş daha ucuz sucuk ve pastırmalara yöneldi” dedi.

Fiyatların sürekli yukarıya doğru hareketlilik gösterdiğini ifade eden Babacan, güncel ve ortalama pastırma- sucuk fiyatlarını ise şu şekilde özetledi: “Pastırmanın kilosu, kalitesi ve yağ oranına göre 330 liradan 550 liraya kadar çıkıyor. Sucuk fiyatları ise 110 liradan 265 liraya kadar etin kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Antrikot dediğimiz pastırmanın bir dilimi 7 ila 10 lira arasında değişiyor, ucuz olanlar ise 5 ila 6 lira arasında değişiyor”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAYSERİ ALTINININ DİLİMİ 7, KİLOSU 550 LİRA