Kayseri, 7 TÜBİTAK birincisi öğrenci çıkardı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL HABER) – Bu yıl 16’ncısı düzenlenen TÜBİTAK 2240-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda Kayseri 7 birinci çıkardı.

Söz konusu yarışmanın finalinde Kayseri’den 13 farklı dalda 38 proje değerlendirmeye alındı. Kayserili öğrenciler, Sivas’taki ödül töreninde projelerden 7’si birincilik olmak üzere toplam 11 ödül alarak yuvalarına döndü.

Yarışmada Hacılar ilçesindeki Gürdoğanlar Ortaokulu da 1 proje ile yer aldı. Okulun öğrencisi Berat Göndür, bilişim teknolojileri öğretmeni Ömer Bozok’un danışmanlığında “Dikkat, dikkatsizlik” isimli projesiyle birincilik elde etti. Göndür ve öğretmeni, okullarında öğrenciler ve öğretmenler tarafından okul bahçesinde coşkuyla karşılandı.

Yarışma hakkında öğrencilere ve öğretmenlere seslenen bilişim teknolojileri öğretmeni Ömer Bozok, “Bu okul olarak ilk deneyimimizdi ve amacımız yarışmayı tanımaktı. Bizi birinci yaptılar, teşekkür ediyoruz. İnşallah sizlerle de daha fazla gruplar halinde gideriz. Biz sadece yolu açmış olduk” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri, 7 TÜBİTAK birincisi öğrenci çıkardı