Kaymakam Güner, “SARKA markasıyla uluslararası yerimizi aldık”

Site Kapak Fotoğrafı (13)

KAYSERİ (1HA) – Sarıoğlan Kaymakamı Fatih Güner, kadın kooperatifi ile birçok kişiye istihdam sağlandığını ve butik çikolata, pasta işinde açılan SARKA markasının patentinin alındığını belirterek, “SARKA markasıyla da patent alarak uluslararası bir yer aldık” dedi.

Sarıoğlan Kaymakamı Fatih Güner, Kayseradar ve Radyoradar ortak yayınında ‘Konuşacaklarımız Var’ programına katılarak moderatör Salih Zeki Çetin ve Melih Kamış’ın sorularını yanıtladı. Kaymakam Güner, Sarıoğlan’ın merkeze çok uzak bir ilçe olmadığını ve gurbetçilerin yoğunluklu olarak misafir edildiğini söyledi. Güner, “Sarıoğlan merkezden 40-45 dakika uzaklığa sahip ve gurbetçi potansiyeli yoğun. Temmuz-Ağustos aylarında gurbetçileri misafir ediyor. Sarıoğlanlı vatandaşlarımız kıta Avrupası’nın kalbur üstü diyebileceğimiz ülkelere zamanında göç etmişler ve ata topraklarından da bağlarını koparmamış. Selçuklu eserlerini üzerinde barındıran, Danişmentlerden kalma tarihi ve kültürel mirası içerisinde bulunduran bir ilçemizdir. Vatandaşlarımızın taleplerine hizmet verme noktasındaki özgüveni kendimizde görüyoruz, makul bir taleple çıktığımız zaman mutlaka olumlu karşılığını alabileceğimiz kurum var. Ayrıca Akkışla, büyükbaş hayvancılık ve küçükbaş hayvancılıktan doğan sektörlerin çok önemli bir iş kapısı olduğu bir ilçedir” ifadelerini kullandı.

‘KADINLARIMIZIN İSTİHDAMA DAHİL OLARAK HOBİ SAHİBİ OLMALARI VE KOLLARINA BİRER ALTIN BİLEZİK TAKMALARI İÇİN YOL AÇMAMIZ GEREKİYORDU’

Kaymakam Güner, kadın istihdamının katkısının öneminden bahsederek, “Göreve başlamamızın hemen ardından Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek’in en önemli talimatları ilçede istihdamı arttıracak projeleri gözler önüne sermemizdi ve en önemli açığımız da kadın ve gençlerimizdi. Hem kadınlarımızın özellikle genç kızlarımızın istihdama dahil olmaları, Sarıoğlan gibi merkezden uzak istihdami imkanının merkez kadar olmadığı bir ilçede kadınlarımızın hobi sahibi olmaları ve bunu da mesleğe dönüştürüp hem kollarına birer altın bilezik takmaları hem de evlerine harçlık götürmeleri bunu yaparken de ev, iş, aile, çocuk, eşlerden kendi sorumluluklarını ve ilişkilerini de ihmal etmeyecekleri yol açmamız gerekiyordu ve yaptık. Halk Eğitim Merkezi kapsamında butik pastacılık üzerine kadınlarımızın maharetli ve iştahlı olduğunu gördük. Sektörün yeterince gelişmediğini görmüştük. Kadınlarımızı, Türkiye’nin farklı bölgelerinden önemli şeflerimizin eğitimine tabi tuttuk. 7 kadınımızı öncelikle butik pasta, çikolata, iş yerinde güvenlik, hijyen, ilk yardım eğitimine tabii tuttuk. Bu yola girecek tüm kadınlarımızı da bu yoldan geçirerek sertifika sahibi yaptık. Sarka markasıyla da patent alarak uluslararası bir yer aldık” diye konuştu.

‘MİLLET BAHÇESİ, VATANDAŞLARIMIZIN NEFES ALACAK YERİ OLACAK’

Karaözü Mahallesi’nde yapılan millet bahçesinin ağaçlandırma çalışmasının başlayacağını belirten Güner, “İlçemizde olmayan, farklı bir sektörü geliştirelim ve vatandaşımıza hizmet olsun dedik kooperatifin de ekonomisine katkı için kitap kafe konseptiyle bir mekan kazandırmış olduk. Karaözü’nde millet bahçesi yapılıyor. Müjdesini vermiş olalım bu hafta içerisinde de ağaçlandırma çalışması başlayacak. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu, basketbol sahası, spor aletleri, ahşap büfeleriyle vatandaşlarımızın nefes alacak yeri olacak” şeklinde konuştu.

Exit mobile version