Kapuzbaşı Şelaleri’ne Turistik Cam Teraslar Yapılacak

Site Kapak Fotoğrafı - 2022-10-04T142413.198

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından Kapuzbaşı Şelaleleri’ne turistik değer kazandırmak amacıyla cam teras yapılacak.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Aladağlar Milli Parkı içerisinde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerine turistik değer kazandırmak amacıyla projeleri hayata geçiriyor. Vali Gökmen Çiçek himayelerinde, Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Kapuzbaşı Şelaleleri’ne yapılacak cam teras ile yerli ve yabancı turistlere hem adrenalini hem de muhteşem bir görsel şölen sunulacak. Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemesi, asfalt çalışmaları ve otopark yapımı gibi hizmetleri de hayata geçirecek.

‘DÜNYADAKİ İKİNCİ YÜKSEKLİKTE OLAN ŞELALEMİZ’

Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Niagara Şelaleleri’nin bir başka versiyonu diye yarışma programlarında soru olarak sorulmuş bir değerimizden bahsediyoruz. Allah vergisi Aladağlarda dağın içinden su fışkırıyor. Kapuzbaşı Şelalemiz, yükseklik olarak dünyadaki ikinci yükseklikte olan şelalemizdir. Yahyalı’da böyle bir değerimiz var, ormanlık bölge, şelaleden akan suyun Zamantı Irmağı ve nehirlerle buluşan boyutu var, yerli ve yabancı turistlerimizin rahatlıkla dinlenebileceği bir ortamdır. Turizm bağlamında burada yapılması gereken çalışmalardan cam teras konusunda Valiliğimiz ile birlikte çalışmamız var. Oradaki yollar, görüntü kirliliği, çevre temizliği, doğal güzellikleri ve otoparklarla ilgili çalışmalarımız var. Bölgemizi daha canlı, daha diri tutacak hizmetlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, Yahyalı ilçesinin Kapuzbaşı Takım Şelalelerinin dışında Yeşilköy Şelaleleri ve Derebağ Şelaleleri gibi dünya çapında değer olan turizm destinasyonlarını bağrında barındırdığını ifade etti.

Exit mobile version