KAN KARDEŞLİĞİ MERKEZİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Site Kapak Fotoğrafı (14)

KAYSERİ (1HA)- Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kayseri İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İç Anadolu Bölge Kan Merkezi ve Erciyes Üniversitesi KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kök Hücre Nakli Hastanesi arasında, ‘Kan Kardeşliği Merkezi’ protokolü imzalandı.

Düzenlenen ‘Kan Kardeşliği Merkezi’ protokolü, İl Millî Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, KANKA Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükçü ve Kızılay İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Adem Tatar arasında imzalandı.

Projenin amacı ise, toplum tarafından yanlış bilinen kanın satılması, kök hücre bağışının zorluğu gibi bilgilerin düzeltilmesi ve doğru bilgiyi okulları merkez alarak aktarmak, halkı bilinçlendirmek olarak açıklandı. Ayrıca okullarda güvenli kan ve kök hücre bağış kampanyaları düzenlenecek, böylece geleceğin kan bağışçıları kazanılacak. Yaşama umudu olmayan hastalara kök hücre bağışçısı bularak yüzde 70’e varan yaşama ihtimallerini artırmak da protokolün diğer amacı.

Exit mobile version