Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu evine giremeyen vatandaşlar için kapılarını açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve Kayseri’den de şiddetli şekilde hissedilen depremlerin ardından vatandaşlar evlerine girmekte tereddüt ediyor. Kayseri’de evlerine giremeyen vatandaşlar için Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu da kapılarını açtı.

Önceki gece ve dün öğle saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Depremler Kayseri’de de şiddetli şekilde hissedildi. Yaşanan deprem sonrası vatandaşlar evlerine giremedi. Soğuk hava şartlarında zor durumda kalan vatandaşlar için Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu kapılarını açtı. Vatandaşlara Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından çay, çorba ve yemek ikram ediliyor. Vatandaşlar çay içip sohbet ederken, çocuklar ise oyun oynuyor. Ayrıca bazı vatandaşlarında salon içerisine çadır kurduğu görüldü.

Salonda ayrıca Büyükşehir Belediyesine ait KAYTUR A.Ş. tarafından hazırlanan yemek alanları var. Burada vatandaşlara ücretsiz olarak yemek dağıtılıyor.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Dün akşamdan beri burada olduklarını söyleyen Ahmet Bey, “Belediyenin burayı tahsis etmesi ve yapmış olduğu hizmetler için ayrıca teşekkür ederim. Yemek, su, çay ikramında bulundular. Bundan daha güzel bir şey olmaz. İnsanlar evinde duramıyor. Binalar çok fazla sarsıldı. O yüzden buraya geldik. Burada neredeyse hiç hissetmedik. Ben tekrar eve gittim battaniye getirmek için aynı şekilde hala sallanıyordu. Burada hissetmedik. Belediyenin sağlamış olduğu hizmetler için başta Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ortamın gayet güvenli olduğunu söyleyen Yusuf Kaval, “Ortan güvenli. Bazı kısımlarda çatlaklar var. Deprem anında biraz korkmuş olabilirim. Yanıma hiçbir şey alamadım. Sadece yorgan ve yastık alabildim. Burada güvendeyim ama çok değişik bir durum” dedi.

Dünden beri tesiste olduklarını dile getiren Döndü Var, “Dün saat 14:00’dan beri buradayız. Burası çok iyi çok memnunuz. Burada tüm hizmetler sağlanıyor. Çayımızda var, yemeğimizde var. Çok güzel bakıyorlar.  Allah razı olsun. Burada ne kadar kalacağımı bilmiyorum. Bitse de kurtulsak, evlerimize gitsek” ifadelerini kullandı.

Kaan Karaca ise “Kayseri’de yaşıyorum, öğrenciyim. Yeni Mahalle’de oturuyorum. Deprem bütün insanları derinden etkiledi. Hepimiz korktuk ama sağ olsun böyle bir imkân sunuldu. Buraya geldik, sığındık. Bekliyoruz şimdide. 2 gündür buradayız. Allah’a şükür çayımız, yemeğimiz var. Sıcak burası. Buradan başka iyi bir yer olamazdı bence. Belediyenin vermiş olduğu hizmette memnunuz. Allah razı olsun” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu evine giremeyen vatandaşlar için kapılarını açtı