Kadınlar ne sıklıkla jinekolojik muayene olmalı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gülcan Yazıcı Özgün, bir problem yoksa bile tüm kadınların yılda bir kez jinekolojik muayeneye gitmesi gerektiğini söyledi.

Önleyici sağlık hizmetleri açısından jinekolojik muayene önem taşıyor. Erken tanı sayesinde birçok kadın rahim ağzı kanseri olmaktan kurtulabiliyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlara düzenli muayene olmayı öneren Özel Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gülcan Yazıcı Özgün, kadınları herhangi bir belirte olmasa da yılda en az bir kez jinekolojik muayene olmaları gerektiğinin altını çizdi.

‘JİNEKOLOJİK MUAYENE KORKULACAK BİR DURUM DEĞİLDİR’

Muayeneler sayesinde birçok rahatsızlığın erken teşhis edildiğini belirten Özgün, “Bir problem yoksa bile tüm kadınların yılda bir kez jinekolojik muayeneye gitmesi gerekmektedir. Muayeneler sırasında mutlaka rahim ağzı kanser tarama testini de yapıyoruz. Ayrıca tüm kadınların rahim ağzı kanser aşısı yaptırmalarını da öneriyoruz. Perimenopoz ve menopoz dönemindeki kadınların bazı tahlilleri istedikten sonra hormon kullanıp kullanmaması açısından değerlendirmesini öneriyoruz” diye konuştu.

Kadınlarda jinekolojik muayene korkusu olduğunu da belirten Özgün, bunda korkulacak bir durum olmadığını vurguladı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gülcan Yazıcı Özgün, “Ülkemizde kadınların en büyük korkularından birisi jinekolojik muayene korkusudur. Bu durum kadınların kendi aralarında konuşarak birbirini tedirgin etmeye sebep olacak bir muayene şekli değildir. Oldukça kısa süren ağrısız, acısız bir işlemdir” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kadınlar ne sıklıkla jinekolojik muayene olmalı?