İyi Partili Yücel:‘Kırsaldayız Diye Yetim Değiliz’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı gerçekleşti. İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel toplantıda görüşülen gündem maddelerinin Kayseri için zayıf derecede olduğunu dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, Büyükşehir Meclis Toplantısı Salonu’nda gerçekleşti. 56 maddenin gündeme alındığı toplantı sonrasında açıklama yapan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, toplantıda görüşülen gündem maddelerinin Kayseri için zayıf derecede olduğunu dile getirdi. Belediyelerin toplantıda genellikle imar planı tadilatlarının görüşüldüğünü belirten Yücel, “Bunların içerisinden çok dikkat çekici bir konuyu Kayseri kamuoyuyla paylaşmak isterim. Talas ilçesinin zamanında imarlaşmış bir bölgesinde bir vatandaşın arazisi, 2 tane kütle parsel ve bir tane Milli Eğitim Okul alanı olarak belirleniyor. Bölge halkı ise burada orta okul var diye bu alandan ev alıp yerleşke sağlıyor. Fakat arsa sahibinin talebi üzerine Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bu devlet okulunu biz özel eğitim alanına dönüştürebilir miyiz? diye soruyor. Milli Eğitim’inde Belediye gibi AK Parti kafasında olduğunu düşünüyorum çünkü olabilir yazısını veriyor. Biz Talas Mevlana Mahallesi halkı için çok üzüldük. Ve bunu bizzat Başkan Bey’e de ifade ettik. O bölgede eğer bir vatandaşımız Devlet okulu var diye yerleşke sağladıysa eğer burayı siz özel eğitim alanına dönüştürürseniz bu halkı soymaya yöneliktir. Bu halkı zorla eğitimi özele gönder demektir. Bizim bu bölge halkımız için söylediğimiz lafları gelecekte vatandaşlarımız bugünün fiyatlarıyla 70 milyona bir okula öğrenci göndermek zorunda kalınca daha iyi hissedecekler. Onun için biz Belediye Meclisinde İyi Parti ailesi olarak bugünü, yarını 10 yıl, 50 yıl sonrasını hedefliyor, hesaplıyor ve konuşuyoruz. Ama bugün Mevlana Mahallesi bir devlet ortaokulunu kaybetti, bir vatandaşa özel okul olarak verildi” şeklinde konuştu.

Hafta sonu Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İl ve ilçe başkanları ile birlikte Tomarza bölgesini ziyaret ettiklerini dile getiren Yücel, “Tomarza İlçe Başkanımızla birlikte Tomarza’da hemşerilerimize bir araya geldik hemşerilerimizle sohbet etti. Bu sohbet sonrası Tomarza halkımıza verdiğimiz sözler vardı. Bu sözleri mutlaka mecliste gündeme getireceğiz dedik. Dadaloğlu’ndan Pazarören’e ve bazı ara yerlerdeki stabilize olan yerlerdeki konuları vatandaşlardan dinledik ve bunları meclise sunduk. Bugün Millet İttifakının Belediye Meclis Üyesi Cemal Bey’de soru önergesi vermek kaydıyla Tomarza halkının sorunlarını sahiplenmiş oldu” ifadelerini kullandı.

‘KIRSALDAYIZ DİYE YETİM DEĞİLİZ’
60 yıldır hizmet veren Pazarören-Toklar arasındaki karayolu ağının 3 – 4 yıl önce Büyükşehir Belediye ağına dönüştüğünü söyleyen Tomarza Meclis Üyesi Cemal Yavuz, “Bu bölgede bakım, onarım yok. İki sene üst üste asfalt yaptılar hepsi şarampollere aktı. Yüzlerce aracın camları kırıldı. Vatandaş bundan çok zarar gördü. Kırsaldayız diye biz yetim değiliz. O insanlara söz verildi. Büyük ortak, zengin ortak geliyor dediler hiçbir bakım onarım yapmadılar. İnsanlar kaderine terk edilmiş şekilde. Köprübaşı ve üç dört tane mahalleye hitap eden bir yolumuz var hala stabilize durumda. Bunları Kazım Beyde geldi gördü. Bunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bunu duyanlar da biraz kulağını açıp bu işleri takip ederlerse memnun kalırız” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İyi Partili Yücel:‘Kırsaldayız Diye Yetim Değiliz’