İYİ Partili Yücel: “Vatandaş pahalılığın farkında ama çaresizlikten konuşamıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, özellikle akaryakıta gelen zamlara dikkat çekerek vatandaşın hayat pahalılığının farkında olduğunu ancak çaresizlikten ses çıkaramadığını söyledi.

Son zamanlarda akaryakıta gelen üst üste zamlar, iğneden ipliğe her sektörde fiyat artışına sebep oluyor. Mazotun litresi 30 lira sınırına dayanırken, özellikle ulaşım ve nakliye bundan olumsuz şekilde etkileniyor. Kurban Bayramı öncesi sıla ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar da, otobüs bilet fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi. Vatandaşın alım gücü düşüklüğüne dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Hayat pahalılığı ile ilgili, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda başka şehirde yaşayan gençlerin, ailelerinin yanlarına gitme dönemi. Ve en bariz görülen akaryakıt zamları, ulaşımdaki fiyatların artışı… Rakamlar, tek kişinin gidiş gelişinde bin 500 TL, 4 kişilik bir ailede ise 6 bin TL harcadığını gösteriyor. Kayseri’de yaşayan bir asgari ücretlinin, İstanbul’a gitmesinin hayal olduğu bir dönemdeyiz” dedi.

Özellikle akaryakıt zamları nedeniyle vatandaşın zor durumda olduğunu vurgulayan Yücel, bunun farkında olan vatandaşın ise çaresizlikten ses çıkaramaz halde olduğunu söyledi. Yücel, “Bu gerçekliği vatandaş biliyor ama çaresizlikten mi, korkudan mı konuşmuyor. Bunu da anlamış değilim. Akaryakıta gelen zamlar aslında evimize giren her şeyin maliyetini arttırdı. Asgari ücret, 2 bin 750 TL’den 4 bin 250 TL’ye çıktığında vatandaş çok sevinmişti. Maalesef yüzde 50 arttırılan asgari ücretten sonra akaryakıta gelen yüzde 350 zam, aldığımız her şeye bir maliyet olarak geri geldi. Bununla ilgili biz vatandaşa, ‘ayaklanın, bağırın’ demiyoruz. Ama akaryakıt fiyatındaki bu denli artışı da sorgulamalıyız. Bu, devlet bütçesinin bir kısmı döviz, bir kısmı fiyat artışı olurken bir kısmı da devlet bütçesinin açığından oldu. Bütçe karşılamazsa, önümüzdeki kış bu artışlar elektriğe, doğalgaza konularak devam edilebilir. Ülkemiz şu anda üretmekten çıktı. Artık halkın tükettiğinden vergi alarak ayakta kalmaya çalışan bir hükümet, bir Türkiye görüyoruz” şeklinde konuştu.

Yaz dönemiyle birlikte tarımın canlanacağı ve turizm gelirlerini artmasıyla biraz rahatlama beklediklerini de belirten İYİ Partili Kazım Yücel, bunun hükümet politikalarından kaynaklanmadığını vurguladı. Yücel, “Bayram sonrası turistlerin gelmesiyle Türkiye’ye bir kaynak daha gelecek. Evlerde doğalgaz kullanımı neredeyse sıfıra yaklaştı. Vatandaşlar bu nedenle yaz dönemi rahatlık içerisinde olacak. Sakın bunu hükümetin bir politikası sanmasınlar. Bu aslında her dönem yaşanan bir rahatlık. Yaz döneminde ki rahatlama hükümetin başarısı değil, bu ülkedeki insanların daha az para harcamasındandır” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İYİ Partili Yücel: “Vatandaş pahalılığın farkında ama çaresizlikten konuşamıyor”