İYİ Partili Yücel: “Keykubat Kent Park’ı unuttunuz, ağaçlar kuruyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Keykubat Kent Park’ta bulunan ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu söyledi. Yücel, “Tam 5 yıl geçti unuttunuz. Burası şu anda kurumaya yüz tutmuş ağaçlar ve kurumuş sararmış otlarla kaplı” dedi.

İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında Şeker Bölgesinde yapmayı planladığı Keykubat Kent Park’ta incelemelerde bulundu. 5 yıl önce başlayan çalışmalar sonrası burasının unutulduğunu iddia eden Yücel, bakımsızlık nedeniyle bazı ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu öne sürdü.

Kurumuş, sararmış otların bulunduğu yerde açıklama yapan Yücel, “Burası 2017 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi meclisinde 1 milyon 100 bin metrekare arazi bugünkü millet bahçesi olarak bilinen yer kadar alan Kent Park olarak ismi de ilan edilen alan. Dönemin belediye başkanı Mustafa Çelik tarafından 2 yıl içerisinde hayata geçirileceği ifade edilmişti. 1 Milyon 100 bin metre kare yani millet bahçesinin büyüklüğünde bir alan. Bu alan içerisinde 700 bin metre karesi ağaçlandırılacaktı. Bu ağaçların içerisinde 30 çeşit meyve ağacı olacaktı. Bu alan içerisinde 1+1 şeklinde alanlar yapılarak burada konaklama imkânı sunulacaktı. Şeker tarafından gelecekler için de araçlarını park ettikten sonra teleferikle bir nevi asansör sistemleriyle yukarı çıkılacaktı. Öyle anlatılmıştı! 2017 yılında basına ve vatandaşlarımıza bu şekilde tanıtılmıştı. Adalet ve Kalkınma Partisinin dönemin Belediye Başkanı yapmıştı bu açıklamaları. Bizler de bu projeye dönemin meclis üyeleri olarak mutlulukla ‘evet’ demiştik. Üzerine tam 5 yıl geçti. Burası şu anda kurumaya yüz tutmuş ağaçlar ve kurumuş sararmış otlarla kaplı” ifadelerini kullandı.

‘BURAYA HARCANAN PARALARLA KAÇ ÖĞRENCİYE BURS VERİLEBİLİRDİ’

Kayseri halkının bu bölgeye eski parayla milyarlar harcadığını, o dönemde kamyonların, iş makinalarının hummalı bir şekilde çalıştığını anımsatan Yücel, “Buraya harcanan paralarla kaç öğrenciye burs verilebilirdi, kaç ailenin ev ihtiyacı karşılanabilirdi, kaç garibin mutfak ihtiyacı karşılanabilirdi? Bu sözler verildi 2 yıl içerisinde faaliyete geçecek denildi. Kayseri Şeker Kooperatifi ile anlaşmalar yapıldı. Ama şu an görüyoruz ki hiçbir şey yapılmamış. Bugünkü görevdeki Belediye bürokratlarımız o gün de görevdelerdi ve bunlar fotoğraflarda da görünmekte. O günlerde dönemin belediye başkanına brifingler veriliyordu. Bugün aynı bürokratlar, değişen AK Parti’nin yeni Belediye Başkanı Memduh Beye hiç söylemiyorlar mı, hiç haber vermiyorlar mı? Burası şu an kurudu. Buralar Kayseri’mize kazandırılıp yeşile dönüştürülemez miydi? Şu an yapılmakta olan millet bahçesi gibi bir millet bahçesi olamaz mıydı? Daha önce alınan kararlar sonradan neden değişikliğe uğratılır? Bunları sizler yapmadınız bizler de size yapmadıklarınızı hatırlatıyoruz. Burada Kayseri’nin hakkı var burada Kayseri’nin milyarları var. ‘150’nci yılda 150 proje’ derken 5 yıl içerisinde aldığınız projeleri bile unuttunuz, hayata geçirmiyorsunuz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İYİ Partili Yücel: “Keykubat Kent Park’ı unuttunuz, ağaçlar kuruyor”