İYİ PARTİLİ YÜCEL, “KENTSEL DÖNÜŞÜMLE VATANDAŞIN BAŞINA BELA AÇIYORSUNUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, birçok mahallede kentsel dönüşüm kararı alındığını ancak işlerin yavaş işlemesi nedeniyle mülk sahiplerinin mağdur olduğunu söyledi. Sahabiye’yi örnek gösteren Yücel, “8 yılda 9’da 1’i dahi gerçekleşmedi” dedi.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2022 Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 69 gündem maddesi üyeler tarafından müzakere edilerek karara bağlandı.

 

Meclis toplantısı sonrası açıklama yapan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, kentsel dönüşümün yavaş işlediğini iddia etti. İktidarın 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde ve hatta genel seçimlerde Kayseri’de çok büyük kentsel dönüşümlerden bahsettiğini anımsatan Yücel, “Kentsel dönüşüme alınan Sahabiye’de neredeyse 10 yıla yaklaştı. 9’da 1’ini dahi gerçekleştiremediler. Aslında bugün gelen konunun gündem maddesi Camii Kebir Mahallesiydi. Camii Kebir esnaflarının bana telefonla, yolda, sokakta karşılaşınca dile getirdikleri enteresan konular var. Dertliler… Biz de o hemşerilerimiz adına ifade etme gereği duyduk. Cami Kebir bölgesinde kentsel dönüşüm kararı alınalı 3 yıl oldu ama yapılan hiçbir şey yok. Belediyeye bu soruyu sorduk. Ama buradaki vatandaşlar dükkanlarını kiraya veremiyorlar, devredemiyorlar, satamıyorlar, bankaya borçları olsa teminat veremiyorlar. Bütün Belediye Başkanları ve meclis üyelerine o kıymetli ellerinizle ‘evet’ diye aldığınız kararlarla bu vatandaşların mallarını satmaz ediyorsunuz. Kentsel dönüşüm de yapmıyorsunuz. Bu anlamda kentsel dönüşümü biraz daha genişlettim” şeklinde konuştu.

 

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM HASSAS BİR KONUDUR’

 

Kentsel dönüşümle gelinen noktada vatandaşların mağdur edildiğini ifade eden İYİ Partili Yücel, “2014 yılında sanayide olsun, Sahabiye’de olsun kentsel dönüşüm kararları alındı. 8 yıldır ortada neredeyse hiçbir şey yok. Kendilerine de söyledim. Sahabiye’de yalnızca 18’de 1’ini hayata geçirdiler. Sayın Çolakbayrakdar, 2019 yılında Argıncık’ta kentsel dönüşüm yapacağını söyledi. Daha çivi çakılmadı. Argıncık’ta yapmış oldukları açıklamanın da yanlış olduğunu, kentsel dönüşüm çerçevesinde diye ifade ettiler. Bu Belediye Meclisi kararıdır. Bunu alırsınız, İlçe Belediye Meclisi de bu kararı onaylatır. Ama bunları yapmadınız dedik. Hunat Mahallesini niye yapmıyorsunuz dedik. Küçük Mustafa’da yoğunluğu bir türlü kurtaramadığınız için yapamıyorsunuz dedik. Dolayısıyla kentsel dönüşümle ilgili belediyemizin her ne kadar haber mecralarına olağan üstü dönüşümler yapıyoruz deseler de bunların boş araziler ve çözümü çok kolay olan yerlerde yaptıklarını ifade ettik. Gelinen nokta, kentsel dönüşümle vatandaşın başına belayı açıyorsunuz. Verdiğiniz sözleri yerine getirmiyorsunuz. Yaptığınız şeyleri de abartarak anlatıyorsunuz dedik. Kentsel dönüşüm hassas bir konudur. Bir insanın bir malına ihtiyacı olsa bunu değerlendirebilmesi için hayatında belki 40-50 yılda lazım olacağı bir an vardır. Ama o anda bunu satmak istese satamıyor. Bankaya teminat verse veremiyor. Herhangi bir şekilde kiraya veremiyor. Kentsel dönüşüm kararını hayata geçirin. Tabi ki Sayın Başkan Küçük Ali ve Yunus Emre’de yaptıkları kendilerine göre büyük ama küçük ölçekli çalışmalardan bahsettiler. Örneğin Ahi Evran’da yaklaşık 20 yıla yakın bu değişim olacak dediler. Son 10 yıldır alınan kararlarımız var. Sadece 400 bin metrekare inşaat alanında Ahi Evran’da bir yer kentsel dönüşümü bekliyor. Ama hala hayata geçirilmedi. Onların anlattıklarının hepsini toplasanız bir Ahi Evran yapmaz” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İYİ PARTİLİ YÜCEL, “KENTSEL DÖNÜŞÜMLE VATANDAŞIN BAŞINA BELA AÇIYORSUNUZ”