Fotoğraflı (33)

İYİ Partili Yücel: Acilen görevinizden istifa edin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Kazım Yücel, Kızılay’ın devredilmesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eleştirilerde bulundu. Yücel paylaşımında “Bu vatandaş kan verdi, can verdi, para verdi üzerine yüzde bin’de katkı payı verdi. Siz beceremediğinizi açıkladınız acilen görevinizden istifa edin” dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Kazım Yücel, sosyal medya hesabından Kızılay’ın devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu

Yücel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşın kan vererek bağışta bulunmasına karşın Kızılay yönetiminin vatandaştan yüzde bin fark alarak kar ettiğini belirterek “1868 yılında kurulan ve bugünkü adı Kızılay Hastanesi olan kuruluşun amacı savaşta yaralanan askerler karşılıksız hizmet etmekti. Bunun için de Türk halkı 150 yıldır kanıyla, canıyla, bağışıyla, şartlı bağışıyla bu kuruluşa sürekli destek oldu. 150 yıldır hizmet eden bu kuruluş biliyorsunuz depremde çadır dahi sattı, vatandaşın parasıyla, bağışıyla orduya gelen gelirlerle elde edilen çadırları sattı. Bir skandal göz ardı edildi. Ve bugün bu kuruluşun zarar etmesinden kaynaklı devredileceği kamuoyuna duyuruldu. Biz bu konuyla ilgili toplumun, bağışcıların ve şartlı bağışcıların tepkileri karşılık buldu ve kurum geri adım attı. Fakat bu esnada Kızılay’ın ikinci ismi veya genel sekreteri personele skandal bir açıklama yaparak “biz burada zarara ediyoruz. Sizin haklarınızı koruyacağız. Biz hastaneyi sadece bir kuruluşa devredeceğiz siz burada çalışacaksınız, biz burada para kazanamıyoruz. Yüzde 200 kar almamız gerekirken, maksimum yüzde 1000 fark alıyoruz. Vatandaşlardan buna rağmen zarar ediyoruz” dedi. Bu skandalın üstüne geri adım atsalar da, biz buradan şu çağrıyı yapıyoruz. Kan veriyoruz, can veriyoruz, bağış ve şartlı bağış yapıyoruz ve siz bu işi beceremiyorsunuz. Yüzde bin vatandaştan katkı payı alıyor bu işin içinden çıkamıyorsunuz. Bu vatandaş kan verdi, can verdi, para verdi üzerine yüzde bin’de katkı payı verdi. Siz beceremediğinizi açıkladınız acilen görevinizden istifa edin” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
8
be_en
Beğen