Fotoğraflı (34)
3:27

İYİ Partili Ülker: “Yeşil Talas gitti, Beton Talas geldi”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Talas Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Şahin Ülker, “Bahçelievler’deki yeşil alanı Bahçelievler’de yaşayan kişi sayısına böldüğümüzde kişi başına 1,5 metrekare çıkmakta, Mevlana Mahallesi’nde ise 3,77 metrekare çıkıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 3’te 1, AB’ye göre 10’da 1 yeşil alana sahibiz, Bundan 20-25 yıl önce Talas’a girdiğimizde ‘Yeşil Talas’a hoş geldiniz’ gibi bir yazı görebiliyorduk. Günümüze geldiğimizde ‘Beton Talas’a hoş geldiniz’ yazmalıyız” dedi.
Talas Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Talas Bahçelievler’de kişi başına düşen yeşil alanın 1,5 metrekare olduğunu ve Mevlana Mahallesi’nde ise 3,77 metrekare olduğunu ifade eden İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Şahin Ülker, “Bundan 20-25 yıl önce Talas’a girdiğimizde ‘Yeşil Talas’a hoş geldiniz’ gibi bir yazı görebiliyorduk. Günümüze geldiğimizde ‘Beton Talas’a hoş geldiniz’ yazmalıyız. Birleşmiş Milletler’e göre kişi başına düşen yeşil alan 30 metrekare, AB’ye göre 26 metrekare ve Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 9 metrekareden düşük ise ‘İnsan sağlığı için uygun değildir’ tanımı koymuştur. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 3’te 1, AB’ye göre 10’da 1 yeşil alana sahibiz” dedi.
Yeşil alanın bulunmasının yanı sıra ulaşımının da büyük önem arz ettiğini belirten Ülker, Zincidere Mesire Alanı’nın yeşil alan hususunda çok iyi bir çalışma olduğunu ancak ulaşım konusunda eksiklikleri olduğunu ifade etti. Eleştiriye karşılık Başkan Mustafa Yalçın’dan ise “Vatandaşlardan alanın dolu olmasına yönelik şikayetler alıyoruz aksine” şeklinde yanıt verdi. Ülker ise “Eğer ki Zincidere’de bir yoğunluk yaşanıyorsa da insanların yaşadığı bölgelerde aktif yeşil alanın bulunmamasından kaynaklıdır. Talas’ta kişi başına düşen yeşil alan 7 metrekare iken bu oran şehir merkezine indirgendiğinde 3-4 metrekarelere düşmekte ve çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen