İYİ Partili Özhan; “HDP, bizimle aynı masada olamaz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan katıldığı RadyoRadar canlı yayınında Kayseri ve ülke siyaseti hakkında konuştu. Başkan Özhan Bünyan için düşünülen projeler hakkında da bilgi verdi.

Bünyan’da yarım kalan işlerin var olduğunu söyleyen İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, ilçede bulunan eksikleri tespit ettiklerini dile getirdi. Başkan Özhan, “İnsanları değerlendirirken 2 taraflı bakmamız gerekir. Farklı siyasi partilerin mensubu olabiliriz, farklı düşüncelerimiz olabilir. Ben Özkan Bey’e insani açıdan bir eksiği var diyemem. Onunla abi kardeş gibiyiz. Benim siyasetteki düşmanım, açlık, sefalet, yokluk, adaletsizlik ve anti-demokratlıktır. Benim siyasetteki düşmanım, hırsızlık, hainlik olabilir. Benim siyasetteki düşmanım, insanlarımız, siyasi parti logoları olamaz. Hemşerilerimiz hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun, başımızın tacıdır. Bizim, HDP hariç bütün siyasi partilere bakışımız aynıdır. Bünyan’da yarım kalmış işler var. Bunlar Bünyan Belediyesi’ni aşan işler, bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin başa çıkabileceği işler. Mesela 6 sene önce açılmış bir mezbahane var. 6 senede bu mezbahanenin kapısı bir defa bile açılmamış. Bugün Bünyan’da hayvanların nerede kesildiği, etin nereden getirildiği bir muammadır. 32 bin nüfuslu bir ilçeden bahsediyoruz. İlçemizde bulunan eksikleri tespit ediyoruz ama bunları siyasi bir şov için yapmıyoruz” diyerek konuştu.

‘BUGÜN SOKAKTA GÖRSEK TANIMAYACAĞIMIZ MILLETVEKILLERI VAR’

Kendi üstüne düşen görevi yaptığını dile getiren İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, diğer meclis üyelerinin de bulunduğu ilçelerin sorunlarını daha çok ifade etmesi gerektiğini savundu. Başkan Özhan, “Belediye Meclisi’nde bulunmak, bütün ilçeler hakkında söz sahibi olmak demektir. Şu an Kayseri’nin bütün ilçelerinden 72 kişi var. Ben kendi adıma düşeni yapıyorum. Diğer memleketli meclis üyelerinin de bunu yapması lazım. Oraya konuşmak için seçildik. Herkes bulunduğu ilin, ilçenin hakkını vermeli. Bugün sokakta görsek tanımayacağımız milletvekilleri var. Biz, bu insanları kişisel konforları için seçmedik. Kayseri’de bir siyasi, ‘Suriyeliler olmasa sanayimiz nasıl yürüyecek?’ dedi. Kayseri, 60 yıldır sanayisiyle gelişmiş bir yerdir. Kayseri, sanayisiyle iz bırakmıştır. Kayseri’nin evlatları sabahın 5’inde ilçelerden çıkıp 8’de sanayiye ulaşarak akşama kadar ekmek parası için çalıştı. Son 5, 10 yıldır tercih edilen sigortasız çalışan Suriyelileri övmek için, ‘60 yılda sanayiyi yukarı çeken Kayseri’nin evlatlarını 2. plana atamazsınız’ diye uyarıda bulunduk” dedi.

Bünyan’ın azalan nüfusu ve bunun sebebi hakkında konuşan Başkan Özhan, “Bünyan’ın nüfusu tatmin edici değil, sanal bir nüfus var. Cezaevinden dolayı sanal bir nüfus var. 32 binlik Bünyan’ın nüfusu aslında 27 bin. Bizim gençlerimiz sabah saatlerinde dolmuşları doldurup sanayiye gidip geliyor. Bunun için ulaşıma verdiği parayı fark eden gencimiz, bu kadar parayı ona vermek yerine Kayseri’ye taşınıyor. İnsanları ilçede tutmanın yolu, sanayiyi ilçelere taşımaktır. Bünyan sanayi tecrübesi olan bir ilçedir, Bünyan zamanında Sümerbank bankasından kaynaklı, içinde 5 bankası olan bir ilçeydi. Bünyan Kayseri’de ilk hidroelektrik santralin bulunduğu ilçedir. Bu santral 1926 yılında kurulmuştur. Bünyan, 3 vardiyada insanların çalıştığı, gecesiyle gündüzüyle 24 saat açık kıraathaneleriyle açık bir ilçeydi. OSB mantığının doğru olduğu kanaatinde değilim. Verilen hakları parça parça ilçelere taşısak, bu hem hareketlilik katar hem de ilçe nüfusunu ayakta tutar” ifadelerini kullandı.

‘BÜNYAN, TÜRKİYE’NİN KALBİDİR’

Bünyan’ı Türkiye’nin kalbi olarak tanımlayan Başkan Özhan, “Bünyan, Türkiye’nin kalbidir. İstanbul’u Van’a, İzmir’den Erzurum’a, Samsun’dan Adana’ya geçmek istiyorsanız Bünyan’dan geçmek zorundasınız. İşte bu yüzünden Bünyan, Türkiye’nin kalbidir. İşin reklamını yapmak önemli. Bünyan tarihi bir zenginliğe sahip, ama biz bunu yansıtamadık. Bir ilçede kayıtlara geçmiş türküler, el dokuması, tarihi yapıları varsa orada kültürde vardır” dedi.

‘İNSANIMIZ İCRAAT YAPAN VALİYİ ÖZLEMİŞTİ’

İnsanların icraat yapan valiye özlem duyduğunu kaydeden Başkan Özhan, “Gökmen Bey’in gerçekten pozitif bir tavrı var. Kendisine başarılar diliyorum. İnsanımız güler yüzlü, kendine yakın, kendisinin dertlerini dinleyen, kendisine dokunan, yasakların valisi değil, icraatların valisi olan valiyi özlemişti. Pozitif bir imajla geldi. Ben İYİ Parti’deyim, muhalefetteyim. O, iktidarda diye bakamam olaya. Her ne olursa olsun bizim Türk milletinde ki devlet baba anlayışıyla olaylara yaklaşan bir insanım. Saygı duyan bir insanım. Bu geleneğimizin de yok olmaması gerektiğini düşünen bir insanım. Valilerimiz ve kaymakamlarımız kim ne nerede hangi pozisyonda olursa olsun devlet adamlığı şuuruyla hareket etmek istedikçe, orada sadece formalite icabı bulunduğu düşüncesinde değil de bir icra makamında bulunduğu düşüncesinde, idealizmiyle hareket ettiği müddetçe biz kendilerinin yanında oluruz. Maddi manevi desteklerimizi esirgemeyiz. Gökmen Bey, hızla şehri tanımaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Bunu da olumlu görüyorum. İnsanımız bu pozitif anlayışa ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Kendisine başarılar diliyorum” ifadelerine konuşmasında yer verdi.

Meral Akşener’in Kayseri ve Bünyan ziyaretinden bahseden Başkan Özhan, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da düşüncelerini anlattı. Başkan Özhan, “İYİ Parti’nin nasıl bir zeminde olduğunu Meral Hanım’ın Bünyan ziyaretinde anladık. Biz Meral Hanım’la esnafı ziyaret etmeden önce kimseyle konuşmadık. Kendisi öncelik esnaf ziyareti diyerek mitinge katılmadı. Ancak esnaf ziyaretinin yapılacağı yer belli olduğu için kalabalık toplanmıştı. Meral Akşener orada konuşurken halka da söz veriyor. Meral Akşener 8 yıl aradan sonra Bünyan’a gelen ilk lider. Meral Hanım başbakan olacağı için ileride başbakan gelmiş olacak. Cesaret önemli, bütün liderler vatandaşın içinde olsun. Asil olan millet, asıl olan millet. Kesinlikle liderimiz olduğu için söylemiyorum ama liderler bazında yapılan anketler arasında Meral Akşener birinci sırada yer alıyor. Bütün lider anketlerinde toplum ona oy verebilirim diyor. Meral Akşener her ne kadar Cumhurbaşkanı adayı olmadığını söylese de kendisi en sağlıklı aday. Benim de Cumhurbaşkanlığı için gönlümden geçen aday Meral Akşener’dir. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu dışlanamayacak, toplumun farklı kesimlerinden onay almış insanlar. Fakat Kayseri özelinden bakarsak, Mansur Yavaş öne çıkıyor. Biz aynı siyasi gelenekten gelen insanlarız. Diğer insanlarında onun ismini söylediğini duyuyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

‘HDP, BIZIM MASAMIZDA DEĞIL, KENDI MASALARININ ALTINA, ÜSTÜNE BAKSINLAR’

7’li masa iddiaları için konuşan Başkan Özhan HDP’nin kesinlikle masada bir konumu olmadığını dile getirdi. Başkan Özhan, “HDP, Ak Parti’nin masasındaydı, aynı masada poz verdiler, Türkiye’de açılım sürecini başlattılar. Bunu bitirmek için de Türk Devleti 800’e yakın evladını hendeklerde şehit verdi. HDP’lileri ilk defa koltuğa oturtan Ak Parti oldu, bunu onaylayanda Cumhurbaşkanı’ydı. En son o masadaydı HDP. Biz, ismimizin o partiyle aynı yerde geçmesini bile istemezken, Ak Parti onlarla aynı masaya oturdu. Bu utanç onlara ömür boyu yeter. HDP, bizim masamızda değil, kendi masalarının altına, üstüne baksınlar. İYİ Parti HDP’nin dolaylı veya doğrudan içinde bulunduğu hiçbir denklemde bulunmayacak. MHP, Ak Parti’nin tüm günahlarını çekmeye hazır. Bu ittifakın bir farkı var. Onların ittifakı bütünleşme ittifakıdır. Bizimki ise Türkiye Cumhuriyeti’nin iyiliği, adaletsizlikten kurtulması adına kurulmuş bir ittifak. Biz bir hata yaptığımız zaman eleştiririz. Ülkenin dertleri birdir, bu geçiş dönemini atlatmak için birlikte olmak lazım” dedi.

Türkiye’de İYİ Parti’nin geleceği hakkında konuşan Başkan Özhan, kendilerinin 1. Parti olarak görülebileceğini söyledi. Ayrıca vatandaşlardan siyaset için birbirlerini üzmemesini isteyen Başkan Özhan sandık mesajı verdi. Başkan Özhan, “İYİ Parti şu an yüzde 20 tabanına oturmuş bir partidir. Kendi hassaslığı olan, kendi vizyonu olan, kendi hayali olan bir partiyiz. Türkiye’nin merkez partisi olma yolundayız. Biz bundan sonraki süreçte 1. Parti olacağız. Biz yönetme iddiasındayız, genel başkanımızın duruşu bize güç veriyor. Seçim zamanında yapılan anketlere kadar İyi Parti’nin 1. Parti olabileceği kanaatindeyiz. Yüzde 29-32 oy aralığında olabileceğimizi düşünüyoruz. İyi Parti şu an Kayseri’de 2. Parti konumunda, en az 3 milletvekili çıkarabilecek durumdayız. CHP’yi de sayarsak milletvekili sayısında yüzde 70 oranında alacak bakımdayız. Bu memlekette birbirimizi siyaset için üzmeyelim, mevcut dertlerimize odaklanalım. Ve hangi siyasi parti temsilcisi olursa olsun, gördüğümüz yerde ‘nasıl derman olacaksınız’ sorusunu soralım. Üzerlerinde ki millet baskısını hissettirelim. Milletimiz seçenin kendileri olduğunu unutmasın. Sandığın kıymetini bilsinler. Kimse 20 yıl makamında oturmasın, sandık güçtür, vatandaşlar güçlerini kullansın” diyerek konuştu.

‘BURADA Kİ NÜFUSU TOPLASAK, KAYSERİ’DE Kİ SURIYELi KADAR YAPMIYOR’

4. OSB’nin neden Bünyan’da kurulması gerektiğini açıklayan Başkan Özhan, şehirdeki Suriyeli sayısına da dikkat çekti. Başkan Özhan, “Bünyan, Pınarbaşı, Sarız, Özvatan, Felahiye, Akkışla, Tomarza yani şehrin doğusu. Bu kesimde nüfus kalmadı. Burada ki nüfusu toplasak, Kayseri’de ki Suriyeli kadar yapmıyor. Ayrıca Kayseri’de ki Suriyeli nüfusu 6-7 belediye başkanlığını alabilecek düzeyde. Edebiyatı bırakıp 4. OSB’nin bu ilçelere hitap eder şekilde konuşlandırılması lazım. Bunun için de uygun yer Bünyan’dır. İnsanlar para kazanmak için ilçeleri bırakıp Kayseri’ye göç ediyor. Bu göçü durdurmanın yolu sanayiyi doğuya kurmaktadır. Bizim bölgemizin insanı çalışkandır, nüfusu gençtir. Bu yüzden 4. OSB Bünyan’a kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Siyasi soytarılığın seçmene hakaret olduğunu savunan Başkan Özhan vatandaşa seslendi. Özhan, “Biz, icra makamında değiliz fakat sesinize ses olma gayretindeyiz. Bugün itibari ile memleket adına konuşuyoruz ve vatandaş bunu duyuyorsa, ne mutlu bize. Tek bir hemşerimi siyaseten üzecek bir şey söylemedim. Herkese saygı duyuyorum, çünkü biz aynı tabuta omuz koyan kişileriz. Siyasetin soytarılığını yapmam, kimseye laf edip akşamında onunla oturmadım. Çünkü bu seçmene hakaret olur. Bu yüzden iki yüzlü değiliz, insanımızı seviyorum. Hepimizin bakış açısı değişebilir, birbirine hakaret, küfür edenler şu an birbirini tanıtma çabasında. Bu yüzden milletimize sesleniyorum; ‘Siz birbirinize hakaret etmeyin, birbirinize saygı duyun’ diyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İYİ Partili Özhan; “HDP, bizimle aynı masada olamaz”