Fotoğraflı (31)
4:22

İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Gözütok: “Talas’ta Avşarlar, Aleviler ve Çerkezler için Kültür Merkezleri yapacağız”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Talas’ta Avşarlar, Çerkezler ve Alevilerin nüfusun önemli bir çoğunluğunu oluşturduğunu ve bu toplumların kültürlerinin yaşatılması gerektiğini ifade eden İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, özellikle bu toplumlar için Kültür Merkezleri inşa edeceklerini ifade ederek “Bu merkezlerimizde gençlerimizle yaşlıları buluşturacağız, gençlerimize bu kültürlerimizin aktarılmasını sağlayacağız ve kültür şenliklerimizi de bu merkezlerde düzenleyeceğiz. Tabii ki Talas’ta yaşayan bütün toplumlarımızın kültürlerini yaşatmak isteriz, bu doğrultuda yılda bir kere düzenleyeceğimiz kültür şenliklerine katılan kültür derneklerinin kamuya neler katabildiğini, nasıl fayda sağlayabildiğini de gözlemleyeceğiz” dedi.
İYİ Parti Kayseri Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ Programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.
Talas’ta Avşar, Çerkez ve Alevi toplumlarının nüfus çoğunluğu bazında önemli bir konumda olduğunu ve toplumların kültürlerinin gelecek nesillere aktarılması, yaşatılması gerektiği sebebiyle Kültür Merkezleri inşa edeceklerini ve kültürel etkinlikleri bu merkezler üzerinden yürüteceklerini ifade eden Gözütok, “Bu merkezlerimizde gençlerimizle yaşlıları buluşturacağız, gençlerimize bu kültürlerimizin aktarılmasını sağlayacağız ve kültür şenliklerimizi de bu merkezlerde düzenleyeceğiz. Tabii ki Talas’ta yaşayan bütün toplumlarımızın kültürlerini yaşatmak isteriz, bu doğrultuda yılda bir kere düzenleyeceğimiz kültür şenliklerine katılan kültür derneklerinin kamuya neler katabildiğini, nasıl fayda sağlayabildiğini de gözlemleyeceğiz. Kültürel festivaller düzenlerken ünlü sanatçılarımızı getirmeyi unutmayacak, konserleri de eksik etmeyeceğiz ancak bu husustaki en büyük temennimiz kültürlerimizin yaşatılmasıdır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen