İYİ Parti Milletvekili Ataş, “Kayseri’de 70 okul inşaatı durmuş vaziyette”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de 70 okulun inşaatının pahalılık ve anlaşmazlık nedeniyle durduğunu iddia etti. Kayseri’ye verilen sözlerin tutulmadığını savunan Ataş, inşaatı devam eden RTE Millet Bahçesi’nin faydasız olduğunu söyledi. Ataş ayrıca millet bahçesi içine 700 milyon liraya yapılacağı iddia edilen cami inşaatının ihalesinin neden Büyükşehir tarafından yapıldığını da sordu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yaptığı basın açıklamasıyla gündemdeki konuları değerlendirdi. Millet Bahçesi içerisine yapılacak olan Cami’nin 700 milyon liradan daha fazla olacağını söyleyen Ataş, “Bir cami meselemiz var. Ülkenin içinden geçtiği durum belli, köylere ilçelere kadar gittik. Vatandaş gerçekten zor durumda, her eve 2-3 işsiz var. Yapılan caminin 700 milyon olacağı söyleniyor ama bu işi bilen insanlarla konuştuğumuzda bunun çok daha pahalıya yapılacağı belirtiliyor. İktidarda bu caminin bir hayırsever tarafından yapılacağını söylüyor. Eğer hayırsever yapacaksa belediyeler niye ihale yapıyor? Biz camiye karşı değiliz. Ama böyle bir dönemde bu camiye ihtiyaç var mı? Bu camiyi daha sonraya bırakarak o parayla Kayseri’de işsiz gencimize bir imkân olur mu? Kayseri’nin esnafına ve diğer kesime bu para harcanabilir mi? diye buradan kendilerine sesleniyorum” şeklinde konuştu.

Son 2-3 yıldır konuşulan projelerden hiçbirinin gerçekleşmediğini iddia eden Ataş, “Son 2-3 yıldır Kayseri’de konuşulan 150 proje içerisinde hiçbir proje olmadı. Sadece millet bahçesi konuşuluyor. Kayseri’ye hiçbir faydası olmayan bir yer, bunu her zaman söylüyoruz. Daha önce harikalar diyarını da aynı şekilde yapmışlardı. AK Parti’nin kendi yandaşlarına para aktarma arzusu var. Orayı yapan müteahhitte orayı yanlış, bozuk yaptı. Ülke zor durumdan geçerken, köy yolları çukur içindeyken müteahhittin hatasını belediyenin parasıyla kapatmaya çalışanlara karşı takipçi olacağız” ifadelerini kullandı.

İş adamlarının şu an en büyük sorunlarında birisinin Güneş Enerji Santrali (GES) konusu olduğuna ifade eden Ataş, “Kayseri’de 1 milyar dolarlık yatırım söz konusu. Maalesef 2019’da alım garantisi verilmiş. Şu an da konuyu Meclis gündemine taşıdım. Fakat şu an kural değişiyor. Kamu müteahhitlerimizin de sorunları var. Bunun üzerine çok siyaset yapmadım, yapmamaya da çalışıyorum” dedi.

‘KAYSERİ’DE 70’DEN FAZLA OKUL İNŞAATI DURMUŞ DURUMDA’

Kayseri’de 70’den fazla okul inşaatının durduğunu öne süren Ataş, Kayseri’ye 2 yıldır ‘tekli eğitime geçilecek’ sözünün verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını söyledi. Ataş, “Şu anda bütün okullar (inşaat) durmuş vaziyette. Bu sözlerin de tutulmadığını görüyoruz. Müteahhitlerin çoğu zamlar nedeniyle işi bırakmış ve mahkemelik olmuş durumda. Kayseri’de eğitim hepinizin şahit olduğu gibi sürekli geriye gidiyor. Şuna da değinmek istiyorum, Kayseri’de 30 bin Suriyeli öğrenci olduğunu biliyoruz. 30 bin Suriyeli öğrenciye eğitim vermesek, Kayseri tekli eğitim sistemine geçebilir durumda olacaktı” şeklinde konuştu.

‘9 AY SONRA RAHAT BİR NEFES ALACAKSINIZ’

Yaptığı basın açıklamasında şehir içi ulaşıma da değinen Milletvekili Ataş, ilçelerin hepsinde ulaşım ve aktarma sorunu olduğunu söyledi. Ataş, “Erkilet, Felahiye, Pınarbaşı fark etmez, her yerde sorun var. 2014’te Büyükşehir yasası çıkmışken bütün ilçeler ‘zengin ortak geldi’ diye sevinmişti. Şimdi, bu zengin ortak bize ne zaman yardım edecek diye bekliyorlar. ‘Bu zengin ortak bizden paralarımızı aldı ama bize hiçbir şey vermiyor’ diyorlar. Bu sorunları gündeme getiriyoruz. Gündeme getirilen ama çözümü bulunamayan sorunları meclise taşıyacağım. Kayseri bugüne kadar aldatıldı. Hızlı tren ve otoban meselesine döndüğümüz de ise kamuoyunun tekrar aldatıldığını görüyoruz. Cumhurbaşkanı Kayseri’ye geldiğinde hızlı trenin temeli atıldı. Vatandaşa, sanki Kayseri’nin içinden otoban geçmiş gibi bir algı üretildi. Bir süre önce yetkili bir AK Parti Milletvekili ‘bağlantı yollarını açıyoruz’ dedi. Kayseri otobana Kırşehir’den bağlanıyor, hızlı trene Yozgat’tan bağlanıyor. Sonra bunu başarı diye anlatıyorlar. Az kaldı 9 ay sonra rahat bir nefes alacaksınız. Ülke, nefes alacak. Ortak basın, ortak manşet olayı bitiyor” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İYİ Parti Milletvekili Ataş, “Kayseri’de 70 okul inşaatı durmuş vaziyette”