Fotoğraflı (7)
4:23

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Şahin’den ‘Ekolojik Köy’ projesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocasinan’da kırsal bölgelerde ekolojik köyler oluşturup merkezi nüfusu da bu köylere göç etmesini sağlayacaklarını belirten İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin, “Bu köylerde enerji tesisleri kuracak, tarımsal faaliyetleri ve hayvancılığı da destekleyeceğiz.  Bu ekolojik köyleri kurarken Avrupa Birliği fonlarından faydalanacağız, bu projeyi yürütebilecek deneyimli arkadaşlarımız da mevcut” dedi.

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına katılarak genel yayın yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Kocasinan’da merkezi bölgelerdeki nüfusu kırsal bölgelere göç etmelerini sağlayacaklarını ve enerji tesislerinin bulunduğu ekolojik köyler oluşturacaklarını ifade eden Yurdaer Şahin, “Şehir nüfusunu Erkilet’in üst bölgelerine yaymamız gerekiyor, bu nüfusu yayabilmek adına da ekolojik köy projemizi hayata geçireceğiz. Bu köylerde enerji tesisleri kuracak, tarımsal faaliyetleri ve hayvancılığı da destekleyeceğiz.  Bu ekolojik köyleri kurarken Avrupa Birliği fonlarından faydalanacağız, bu projeyi yürütebilecek deneyimli arkadaşlarımız da mevcut” dedi.

‘GENÇLER İÇİN SKM’LER KURACAĞIZ’

Kocasinan’da akşam hayatını canlandırmak adına ve gençlerin de sanata yönlendirilmesi açısından sanat kültür merkezleri açacaklarını söyleyen Yurdaer Şahin, “Kocasinan’daki sanat ve spor tesislerinin artması gerekli, gençlerimiz akşam olduğu anda Talas’taki kafelere akın ediyor. Gençleri kafe ortamlarından kopararak sanata teşvik etmemiz lazım. Kayseri bir sanat şehri olabilir, konserlerin, festivallerin sayısı artırılabilir. Açık hava sinemalarını da tekrardan yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen