İncesulu çocuklar müzeleri gezdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen yarıyıl tatili etkinlikleri kapsamında 8-16 yaş grubundaki çocuklar Gevher Nesibe, Arkeoloji ve Milli Mücadele Müzelerini ziyaret etti.  İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın geçmişini bilerek büyümesi bizler için önemli bir vazifedir. Bu bilinçle çocuklarımızın tatil döneminde tarihini, yaşadığı memleketini öğrenmesi için gezi etkinlikleri düzenledik” dedi.

İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen sömestr etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında 8-16 yaş gurubundaki 45 öğrenci Kayseri’deki Gevher Nesibe, Arkeoloji ve Milli Mücadele Müzelerini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğüne bağlı rehberler eşliğinde müzeleri gezen öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okundu.

Etkinlikler hakkında açıklama yapan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek “Belediye olarak sadece parke, park, kaldırım yapmıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için de çalışıyoruz. İncesu’nun sporda, kültürde ve sanatta başarılı olması için gayretlerimiz devam ediyor. Bu bilinçle yarıyıl tatilinde olan çocuklarımıza gerek karne hediyesi gerek geçmişini bilmesi adına faydalı kültür gezileri tertip ettik. Bu programlarımızdan biri olan müze gezimizde çocuklarımız Gevher Nesibe Müzesini ziyaret ederek Selçuklu dönemini, Arkeoloji Müzesini gezerek farklı medeniyet dönemlerini, Milli Mücadele Müzesini gezerek Milli Mücadele yıllarını yakından tanıma, tarihe tanıklık etme şansları buluyorlar. Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğe yön veremez düsturu ile çocuklarımızı müzelere götürüyor, onların tarihini bilmelerini arzu ediyoruz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İncesulu çocuklar müzeleri gezdi