FİRARİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ - 2021-11-13T145019.532

İHA Tasarlayan Öğrenciler, Destek Bekliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC- ÖZEL HABER) – Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencileri İnsansız Hava Aracı (İHA) tasarladı. Teknofest 2022’ye hazırlanan öğrenciler, hava aracının geliştirilebilmesi için destek olabilecek sponsorlara ihtiyaç duyuyor.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, İnsansız Hava Aracı tasarlayarak büyük bir başarıya imza attı. Hava aracı tasarımında 30 kişilik bir ekip görev aldı. Tasarlanan araçla Teknofest 2022 Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması’na, ‘Sabit Kanat’ kategorisinde katılım sağlayacak. Öğrenciler, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gökay İHA Takım Kaptanı ve son sınıf öğrencisi Furkan Enes Varan, Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda büyük emek harcadıklarını söyledi. Havacılık alanında yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayan Varan, “Biz de bu önemli çalışmalarda yer almak, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda kendimizi geliştirmek için büyük emek harcıyoruz. Bu doğrultularda milli teknoloji hamlesinin bir parçası olmak, bu projelerde yer almak ve bu projeleri yönetmek için Eylül ayında İHA takımını kurduk. Teknofest’in Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması sabit kanat kategorisinde katılımda bulunduk. Bu sene de teknofest 2022 Uluslararası İnsansın Hava Aracı Yarışması için çaba harcıyoruz” dedi.

‘HAYALLERİ OLMAYANLARIN GERÇEKLERİ OLAMAZ’

Gökay İHA Takım Kaptan Yardımcısı Miraç Şahin de, “Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Bu sene Teknofest’e iki farklı kategoride katılacağız. Süreç bizim için öğretici olduğu kadar zor da… Ama bizim hayallerimiz var. Hayalleri olmayanların gerçekleri olamaz. Zafer inananlarındır” diye konuştu.

‘PROJEMİZE SPONSORLAR ARIYORUZ’

Yapısal Birim Başkanı ve Sponsorluk Birim Başkanlığı’nı yürüten öğrenci Mehmet Özben da, projeye destek olacak sponsorlar aradıklarını söyledi. Özben, “Öncelikle yapısal birim olarak geçen sene gördüğümüz yanlışlıkları düzelterek, malzeme değişimlerini yapmak istiyoruz. Tekrar malzeme araştırmalarına girdik. İHA’nın malzemeleri, mekanik bağlantıları gibi bağlantılarını yapıyoruz. 5 arkadaşımla birlikte genel olarak üretimden sorumluyuz. Zor bir süreç ama inşallah elimizden geleni yapacağız, buna inanıyoruz. Geçen sene de yaptık, uçuşumuzu gerçekleştirdik. Bizim için en önemli tarafı olan sponsorluk tarafıyla da ilgileniyorum. Belli yardımlar almak zorundayız. Bu yüzden de sponsor arayışı içerisindeyiz. Kayseri esnafından, Kayserili işadamlarından milli teknoloji hamlesine gönül vermiş öğrenciler olarak bize destek olmalarını istiyoruz. İnşallah bunun sonunda da Kayserimize, üniversitemize dereceyi getirmeyi istiyoruz” dedi.

‘ERCİYES ÜNİVERSİTEMİZE BAŞARILI İŞLER GETİRECEĞİZ’

İHA’nın yazılımından sorumlu öğrenci Seher Zorlu da, “Mekatronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Gökay İHA takımı yazılım biriminden sorumluyum. Ekibimiz 8 kişiden oluşmaktadır. Otonom uçuş ve görüntü işlemi üzerine çalışmalarımız son hız devam etmektedir. En büyük hayalimiz 2022’de Teknofest’de dereceye girmek. Umuyoruz ki dereceye gireriz. Kayserimize ve Erciyes Üniversitemize güzel, başarılı işler getiririz” diye konuştu.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Emre Gülüşen ise, Gökay İHA takımında elektrik ve elektronik birim sorumlusu olduğunu söyleyerek, “Bu yıl önem verdiğimiz konulardan biri yerlilik çalışmaları. Elektronik parçaların yerliliği hakkında çok ciddi hummalı bir çalışmamız var. Elektronik parçaların yanı sıra İHA’nın uçması için gerekli olan elektriğin birleşiminde de görev alacağız. Çok ciddi güzel bir ekibiz var. Başarıya koşuyoruz, inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İHA Tasarlayan Öğrenciler, Destek Bekliyor