Hibe desteğinin başvuru süresi uzatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyayı tehdit eden Delta varyantı, Türkiye’de de hızlı şekilde yayılmaya devam ediyor. Uzmanlar, iki doz aşıların yapılması ve tedbirlere uyulması halinde bir endişenin yaşanmayacağını söylüyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 ilde 134 Delta varyantının tespit edildiğini, yoğunluğun ise İstanbul’da olduğunu açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, varyantının şu anlık ciddi bir oran olmadığına da vurgu yapmıştı.”16 ilimizde Delta varyantı görüldü”

Dünyayı tehdit eden Delta varyantına ilişkin bilgi veren Koca, “Delta Plus’ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Yoğunluklu olarak İstanbul’da görüldü. 134 vakanın 82’si İstanbul’da, 18’i Düzce’de, 8’i Van’da, 4’ü Ankara’da, 3’ü İzmir’de, diğer illerimizde de 1-2 şeklinde görüldü” dedi.

“Her geçen gün artabileceğinden endişe ediyoruz”

16 ilde görülen 134 Delta varyantının şu anlık ciddi bir oran olmadığını söyleyen Koca, şöyle devam etti:

“Bu varyantın her geçen gün artabileceğinden endişe ediyoruz. Aşıların bu varyantta da etkili olduğunu biliyoruz. Etkili olan aşıların erken dönemde yapılmasının önemiyle birlikte biz iki dozla Delta varyantına daha güçlü bir etkinin olduğunu da biliyoruz. Aşılamayı 18 yaşa kadar indirdiğimiz bu dönemde, aşının tedarikiyle birlikte muhtemel 6 haftalık süreyi 4 haftaya da çekebiliriz.”

 

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hibe desteğinin başvuru süresi uzatıldı