Hekimlerden ‘iş bırakma eylemi’ açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Hekimsen Sendikası ve Türk Tabipler Birliği ve sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin artması ve maaş zammı nedeniyle Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü önünde iş bırakma eylemi düzenledi.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleşen eylemde sendika üyeleri elinde çeşitli pankart ve afişlerle bir araya geldi. Türk Tabipler Birliği ve Hekimsen üyeleri meslekte yaşadıkları zorlukları ve maaş zammı talebiyle 1 günlük iş bırakma kararı aldı. Eylemde hekimlerin yaşadıkları zorluğa değinen Kayseri Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, “Unutulmasın ki, halkımızın sağlığı, sağlık hizmetini sunan hekimlerimizin liyakatli olmalarının yanında, fiziksel ve ruhsal olarak zinde olmalarına ve işlerini severek yapmalarına da bağlıdır. Halbuki hekimlerin çoğu zindelik ve motivasyon şöyle dursun, neden bu mesleği seçtiğini sorgular ve işini hevessiz yapar duruma gelmiştir. Hekimlerin uzmanlık branş tercihlerine bakıldığında daha fazla riskli olarak görülen cerrahi branşlar, çocuk hastalıkları gibi uzmanlık alanlarının asistanlık kadroları boş kalmaktadır. Oysa bugün hoyratça harcanarak ziyan edilen hekimler, ülkemizin en büyük zenginliklerindendir. Bu zenginliği yok saymak ve müsrif bir biçimde tüketmek, ülkemize yapılan en büyük kötülüklerdendir” dedi.

Yaptığı açıklamanın tepki ya da serzeniş olmadığını aksine ivedilikle tedbir almaya çağrı niteliği taşıdığını vurgulayan Arıkan, “Zira bu mesele hekimlerle sınırlı olma halini çoktan aşmış, sağlık sistemimizi çökertmeye doğru ilerleyen bir çığ halini almıştır. Sahip olduğumuz bilgi ve tecrübe kadar, işimize verdiğimiz emek kadar. Yaptığımız işin önemi kadar saygı görmek istiyoruz. Öncelikli olarak bu ay TBMM genel kuruluna teklif olarak sunulan ve haklı taleplerimizi karşılamayan hekimlerin özlük haklarında iyileşme yapmaktan uzak teklifin tekrar düzenlenmesini istiyoruz. Orta vadede sağlık sisteminin tümden ele alınması, geçici çözümler yerine performans sisteminin kaldırılması veya düzenlenmesini, sevk zincirinin kademeli olarak hayata geçirilmesini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMUN ONURUMUZA YAKIŞIR ŞEKİLDE DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ’

Kayseri Hekimsen Birliği Sendikası Başkanı Yahya Güngör de, “Hekime hakaret ettiren, hekimi darp ettiren, hekimleri öldürten, şiddet dolu performans uygulamasının kaldırılmasını istedik. Aksine tavanını arttıracak her şeyi performansa bağladınız. Çalıştığımız kurumların onurumuza yakışır şekilde düzenlenmesini istedik. Elimizdekileri de aldınız. Artık hekimler birlik oldu ve haklarını alma konusunda karar aldı. Hakkımız olanı alıncaya kadar Anayasa ve Kanunların tarafımıza verdiği tüm haklarımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyuna ilan ederiz” şeklinde konuştu.

‘CUMHURİYET TARİHİNİN EN YOĞUN KATILIMLI İŞ BIRAKMA EYLEMİNİ YAPACAĞIZ’

Tüm hekimlerimizi ne olursa olsun yalnızca 1 gün iş bırakma eylemine davet eden, Talas Hekimsen Şube Başkanı Şule Çelebi de, “Haklarımız yadsınmış, yapılması gerekenler yapılmamış, iyileştirme ve hak verme uygulamaları sürüncemede bırakılmıştır. Tüm bu nedenlerden dolayı Hekimsen Sendikası olarak asgari düzeyde de olsa kabul edebileceğimiz düzenlemeleri Haziran ayının ilk yarısı içerisinde açıklanmaması durumunda tüm paydaş sendika ve derneklerle ortak hareketle Cumhuriyet tarihinin en yoğun katılımlı iş bırakma eylemini yapacağımızı kamuoyuna duyurduk. Tüm hekimlerimizi ne olursa olsun yalnızca 1 gün için aynı gün ‘iş bırakma eylemine’ katılmaya çağırıyoruz. Eyleme üyemiz olsun olmasın tüm hekimleri davet ediyoruz. Hukuki tüm sorumluluğu alacağımızı resmi olarak ifade ediyoruz” diye konuştu.

Bir gün 100 bin hekim sloganıyla eylem yapma çağrısında bulunan, Talas Hekimsen Şube Başkanı Şule Çelebi, “Bir süre önce Büyük Hekim Çalıştayı Fikriyle sahanın birlikte hareket edebilmesi için sendikalar ve meslek kuruluşlarıyla uzun uğraşlar sonucunda bir araya geldik, ortak bir karara vardık. Bir gün 100 bin hekim sloganı ile tüm paydaş sivil toplum kuruluşlarımızla aynı gün eylem ve basın açıklaması kararı aldık,” diyerek sözlerini tamamladı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hekimlerden ‘iş bırakma eylemi’ açıklaması