Havalar Soğudu, Kışlık Ayakkabılar Tezgahlarda Yerini Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC-ÖZEL HABER)- Kayseri’de havaların soğumasıyla kışlık ayakkabılar tezgahlardaki yerini aldı. Yeraltı Çarşısında ayakkabı satışı yapan Orhan Delipoyraz, “Bu sene pandemiden dolayı sıkıntılı bir süreç geçirdik. Gurbetçi vatandaşlarımız buradaydı. Onların bize çok faydası oldu” dedi.
Havaların soğumasıyla kışlık ayakkabılar ilgi görmeye başladı. Tezgahlara dizilen kışlık botlar ilgi görmeye başladı. Yeraltı Çarşısında esnaflık yapan Orhan Delipoyraz, “Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu söylüyor. Ancak orijinal deri bot alındığında rahatlıkla 2-3 yıl giyilebiliyor. Emitasyon bot bir sezon bitmeden tekrar alınıyor bu da yazık oluyor yine deri bot parasına tekamül ediyor” diye konuşu.
‘KIŞIN EMİTASYON BOTLARI TAVSİYE ETMİYORUM’
Kışlık ürünlerde fiyatlara değinen Delipoyraz, “Bot fiyatlarında bu sene, geçen seneye bakarak yüzde 20 ve yüzde 30 arasında mecburiyetten bir zam var. Biliyorsunuz dolar ve Euro bazından kaynaklanıyor. Ortalama bot fiyatlarında deri modeller 200 liradan başlıyor 350 liraya kadar devam ediyor. Emitasyon botlar ise ortalama 150 lira ve 200 lira arasında ancak kışın emitasyon botları tavsiye etmiyorum. Emitasyon botlarda hemen kırılma olur soğuktan dolayı. Müşteri daha sonra tekrar almak zorunda kalır. Vatandaşlar bot alırken ilk önce deri olup olmadığını kontrol etmelidir. Daha sonrasında taban özelliği olarak ya kauçuk ya da termo taban olduğu kontrol edilmelidir. Botlarda önemli olan budur. Geçen sene fiyatlar ortalama 200-230 lira civarındaydı. Bu sene yüzde 10-20 gibi artışla 260-300 lira civarında satılıyor deri bot modelleri” ifadelerini kullandı.
‘GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZIN BİZE ÇOK FAYDASI OLDU’
Sözlerini sürdüren Delipoyraz, “Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu söylüyor. Kullanım amaçlı orijinal deri bot alındığında rahatlıkla 2-3 yıl giyilebiliyor. Emitasyon bot bir sezon bitmeden tekrar alınıyor bu da yazık oluyor yine deri bot parasına tekamül ediyor. Biz eski esnaf olduğumuz için oturmuş bir müşteri portföyümüz var. Hamdolsun satışlara devam ediyoruz. Yaz sezonu bitiyor, kış sezonu geliyor. Kış sezonu bitiyor, yaz sezonu geliyor. Bu şekilde devam ediyor. Bu sene pandemiden dolayı sıkıntılı bir süreç geçirdik. Allah razı olsun gurbetçi vatandaşlarımız buradaydı. Onların bize çok faydası oldu” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Havalar Soğudu, Kışlık Ayakkabılar Tezgahlarda Yerini Aldı