cover-1655208009481 (1)

Hacılar’da 3’üncü Bilim ve Teknoloji Fuarı Bilim Sergisi açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’nin Hacılar ilçesinde Bilimkent Projesi kapsamında 3’üncü Bilim ve Teknoloji Fuarı Bilim Sergisi açıldı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin hazırladığı bilim ve sanat sergisine yoğun ilgi gösterildi.

Kayseri’de Hacılar Kaymakamlığı tarafından yürütülen Bilimkent Projesi kapsamında 3’üncü Bilim ve Teknoloji Fuarı Bilim Sergisi açıldı. Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, Hacılar ilk ve ortaokul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşen sergide Ali Atay Şaşoğlu Ortaokulu, Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu, Şaşoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Karpuzsekisi Mustafa Tatar İlkokulu, Demokrasi Şehitler İlkokulu, Feyyaz Mercan İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan bilim ve sanat ürünleri sergilendi.

Sergide konuşma yapan Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, bu projeyi eşi ile birlikte 5 yıl önce icra etmeye başladıklarını dile getirdi. Başladıkları projede ilk başlarda olumsuz tepkiler aldıklarını dile getiren Sezen, “Bu projenin hayata geçirilemeyeceğini ama bu proje ile hiçbir eğitim camiasının ilgilenmeyeceğini duyup öğrendik. Öncelikle bir bilim kurulu kurduk. Bu bilim kurulunda Ömer hocamız, Ramazan hocamız, Meltem hocamız ve Ahmet hocalarımızla birlikte atölyeleri yapmaya başladık. İlk sergimizi de 2018 yılı ocak ayında yaptık. Bütün zorluklara rağmen bu projeye başladık. Başta Belediye Başkanı Doğan Ekinci’nin, Bilal Başkanımızın ve diğer hayırseverlerimizin desteği ile ‘Bilim Kent’ projesine devam ettik” diye konuştu. Bilim Kent Projesi ile neler yaptıklarına değinen Sezen, “7 okula Lego atölyesi yaptık. 6 okula bilim atölyesi yaptık. 4 okula da robotik kodlama atölyesi yaptık. 5 okula lisans laboratuvarı ve lisans sınıfları yaptık. Demokrasi Şehitleri Ortaokuluna 7 tane özel sınıf yaptık. 4 okula tarihi değerler alanı yaptık. 3 okula LGS atölyesi yaptık. 9 okula Havacılık ve Uzay köşesi yaptık. 1 okula Havacılık ve Uzay sınıfı yaptık. Tüm okullara interaktif bilim koridorları ve sosyal bilimleri koridorları yaptık. 2018 ve 2019 da bilim sergisi, teknoloji fuarı ve Lego festivalleri düzenledik. Salgından dolayı 2 yıl herhangi bir çalışma yapamadık. Bu sene 3 organizasyonumuzu birleştirdik. Büyük bir iş başardık. Okullarımızda özel okul gibi oldu. Umarım bu proje devam eder” şeklinde konuştu. Bir ay sonra emekliye ayrılacak olan Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, “Bir ay sonra biz burada olmayacağız. Bizim çalışmalarımız hem halkımıza hem ilçemize yaptığımız eylemlerdir. Belediye başkanımıza, Milli Eğitim Teşkilatımıza, öğretmenlerimize bu projeyi devam ettirmelerini istiyorum. Hakkınız helal edin. Allah’ a emanet olun. Bu fuarı şimdi gezeceğiz eminim çok duygulanacağız” ifadeleri kullandı.

Öğrencilerin eserler yaratması kadar düzenlenen yarışlara bu eserlerle katılmalarının da önemli olduğunu vurgulayan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Bilim Kent projesi dediniz ama aslında burada birde sanat sevgisi var. Gerçekten Hacılar’a yakışır, insanımızın emeğini ortaya koyan, gençlerimize güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyan bir çalışma olmuş. Başta Kaymakamımız olmak üzere değerli öğretmen arkadaşlarıma, ilçe müdürlerime, eğitim camiasına, öğrencilere, ailelere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah görevde olduğumuz sürece Sayın Kaymakamımızın emanetine sahip çıkacağız ve ayakta tutacağız. Bizden sonra görev yapacak olanlara da bu emaneti teslim edeceğiz. Bizim için gençlerin eserler ortaya koyması kadar bölge yarışmalarına katılmaları da önemliydi. Gerek spor müsabakalarında gerekse eğitim müsabakaların da her türlü maddi manevi desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hacılar’da 3’üncü Bilim ve Teknoloji Fuarı Bilim Sergisi açıldı