Güvenlik kamerası alarm sistemiyle birlikte kullanıldığında daha güvenli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA-ÖZEL)- Japon Alarm Uzmanı KLC Güvenlik SECOM Çözüm Ortağı Genel Müdürü İbrahim Kılcı güvenlik kamerasının tek başına yeterli olmadığını ancak alarm sistemiyle birlikte kullanıldığında güvenli olduğuna dikkat çekti.

İnsanlar ev ve iş yerlerini hem izlemek hem de güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik kamerasını tercih ediyor. Güvenlik kamerası iş organizasyonunu yönetmek ya da bir olay meydana geldiğinde anında izleyebilmek açısından önemli olsa da günümüzde çoğu güvenlik kamerası kablolu sistem olduğundan yeterli güvenlik sağlamıyor. Güvenlik kamerasının alarm sistemiyle birlikte kullanılması gerektiği ifade edildi.

Güvenlik kamerasının günümüzde her sektörün kullanması gerektiğini vurgulayan Japon Alarm Uzmanı KLC Güvenlik SECOM Çözüm Ortağı Genel Müdürü İbrahim Kılcı, güvenlik kameralarının caydırıcı özelliği olduğuna dikkat çekti. Kılcı, “Evlerinizi, iş yerlerinizi korumak için aktif olarak kullandığınızda caydırıcı bir özelliği vardır. Alarm sistemiyle birlikte efektif olarak kullanılırsa tabi ki çok daha etkili olacaktır. Çünkü kamera tek başına güvenlik sağlayan bir ürün diyemeyiz. İş organizasyonunuzu yapabilirsiniz, herhangi bir olay meydana geldiğinde gerekli izlemeleri oradan yapabilirsiniz. Ancak kamera sistemlerinin yüzde 90’ı kablosuz olarak çok kullanılmıyor. Bundan dolayı da hırsızlığa çok büyük bir önlem diyemeyiz. Ama ihtiyaç var mı tabi ki de var. Mesela bebek kameraları var evde kullanabileceğiniz. Uzaktan izleme, hareket algılama gibi özellikler de artıları. Fakat kablolu sistemden ziyade en önemlisi alarm. Kamerayı neden kullanalım dediğinizde örneğin bir ticarethanede pazarlıklar yapılıyor “ben onu demiştim dememiştim” gibi sorunlar olduğunda ses kaydı özelliği de olduğundan tekrar geriye alıp izleyebiliyorsunuz. Ya da işletmeler için düşündüğümüzde nakliye yapılırken kamyona ne yüklediniz ne yüklemediniz, izleyebiliyorsunuz. Bunlar bize müşterilerimizden geri dönüş aldığımız konular. Onun dışında güvenlik kameraları villalarda kullanılmalı güvenlik açısından en az 4 noktada olması gerekir. Evde hastanız varsa onunla karşılıklı konuşmak için ya da sağlık kabinlerinde verilen ev hizmetleri kısmında ağırlıklı olarak SECOM ve KLC Güvenlik olarak bu kameraları kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘PİYASA FİYATININ YÜZDE 40’I KADAR İNDİRİM YAPIYORUZ’

İnsanlar güvenlik kamerası talep ettiğinde sürecin nasıl ilerlediğini de anlatan İbrahim Kılcı “Teknik ekip tarafından önce keşif yapılıyor. Sonrasında ise fiyat çalışması. Markaların kalitesi ve özelliklerine göre müşteriyi bilgilendiriyoruz. Müşteri bu aşamalardan sonra kabul ettiyse teknik ekibimiz anahtar teslimi olarak ücretsiz bir şekilde kuruyoruz. Televizyondan telefondan internet ortamında izleyecek şekilde kurulumunu yapıyoruz. Piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 40’ı kadar özellikle de alarm üyesiyse indirim yapıyoruz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Güvenlik kamerası alarm sistemiyle birlikte kullanıldığında daha güvenli