Güneyde sıcaklık yükseliyor, yangın tehlikesi sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hafta güneyde sıcaklıklar yükseliyor. Sıcaklıkların artması, bölgedeki rüzgar ve nem koşullarının da etkisiyle yangınların büyümesine ve yeni yangınlar çıkmasına sebep olabilir. Yangınlara dikkat etmek, tehlikeleri 112’ye bildirmek gerekiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamalarına göre, 2 ve 6 Ağustos arasında hava sıcaklıkları, güneydeki kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek.
Bu sıcaklık artışı rüzgarın da etkisiyle devam eden yangınların büyümesine, yeni yangınların çıkmasına sebep olabilir.
Güneyde sıcaklık yükseliyor, yangın tehlikesi sürüyor
Muğla’nın Milas ilçesinde beraberindeki bakanlarla birlikte Yangın Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret edip yangınlarla mücadeledeki son durumla ilgili basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiğini, rüzgarın çok hızlı estiğini ve nemin de son derece düşük olduğunu belirtti.

“Meteorolojik olarak yarın yine tüm zamanların en düşük nemiyle, yüzde 8 gibi bir nemle karşı karşıya kalacağız. Normal şartlarda, yaz mevsimde yüzde 30’un altında bir nemin ne Antalya ne de Muğla’da olmaması gerekir diye düşünüyoruz ama şartlar bunu gerektirdi. Bu zorlu şartlar altında mücadelemiz devam ediyor.”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Güneyde sıcaklık yükseliyor, yangın tehlikesi sürüyor