BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA (1)
9:37

Gezici Radar Yahyalı Elma Festivali’nde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

1071 ahlat yapının sunduğu Gezici Radar programında bu hafta aralıksız şekilde gezdiği aynı zamanda izleyicisini de gezdirdiği festivallerin sonuncusuna gelerek Yahyalı Elma festivalinden sesleniyor.

Kayseri’nin en yeşil ilçesine gelen Gezici Radar, tarımıyla, turizmiyle gönlümüzde taht kurmuş 2. Yahyalı elma ve turizm festivalinde…

Yahyalı’nın görülmeye değer tarihini gezmeye başlayan Gezici Radar’da Elma festivali sizler için başlıyor

Elma festivali elma hasadı ile birlikte başlıyor. Yanımızda İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya ve Yahyalı belediye başkanı Esat Öztürk bulunuyor elma bahçesinin içerisinde dünyanın en güzel elmaları hakkında bilgi alıyoruz.

Dünyanın en lezzetli ve en güzel aromasına sahip elmanın Yahyalı elması olduğunu söyleyen belediye başkanı Esat Öztürk; iklim, toprak ve üretici açısından çok verimli olduğunu ifade ederek, Ortalama 100 bin ton rekolte olduğunu ifade etti. Kaymakam Mehmet kaya ile sohbetimize devam ediyoruz. Geçtiğimiz yılda katıldığını bu sene 2. Elma festivalinde bulunduğunu ifade etti.

Yahyalı için önemli noktalardan bir tanesi olan Yahyalı merkezde bulunan Ulu Cami’ye geliyoruz.  Tarihi dokusu ile de görenleri kendine hayran bırakan bu cami  Yahyalı merkezde bulunuyor.

Yahyalı elma festivalinin sonuna geliyoruz.  Sıra da konser var. Konser öncesi güzel bir elma hasadı vardı. Saatler 21:00 gösterdiğinde Elif Buse Doğan tören alanında sahne alarak festivale gelen dinleyicileri ile güzel şarkıları bir araya getirdi.

Festivallerin en güzel anlarını sizler için Gezici Radar programı olarak yansıtmaya çalıştık…

İyi seyirler…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen