Gezici Radar Soğanlı’da

Gezici Radar Soğanlı'da

Tekden hastanesinin sunduğu Gezici Radar programının bu bölümünde Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine bağlı bir mahallesi olan Soğanlı’daydık .
Yaklaşık 2 sene önce olan başarıyla sonuçlanan balon denemesi sonucu hala devam eden balon turuyla meşhur olan yere gidiyoruz. Pandemi girmesi nedeniyle sekteye uğrasa da güzelliğini ve ahengini kaybetmeyen balon turları yerli ve yabancı vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor.
Kayseri coğrafyasına yukardan bakmak için bizde balona biniyoruz ve o heyecanı yaşamaya başlıyoruz şuanda bir firmanın hizmet verdiği ama normalde 9 firmanın çalıştığı balon turları yerli ve yabancı bir çok turisti kayseri semalarına çıkaracak Gezici Radar’da yerlerde ve yollarda değil balona binerek tam 2050 m yükseğe çıkıyor. Yanımızda bulunan basın mensubu Yalçın Beyle kısa bir sohbet ediyoruz. muhteşem bir turizm alanı olduğunu ve adrenalini yüksek olduğunu söyleyen Yalçın Bey bütün vatandaşları bu eşsiz manzarayı görmeleri için davet etti.45 dakika süren uçuş yolculuğunun ardından inişe geçtik .yanımızda pilot Tolga hocamız var. Balon uçuşunun çok emniyetli bir uçuş olduğunu söyleyen Tolga hoca yükseklik korkusu olanlar içinde çok güzel bir aktivite olduğunu ve yükseklik korkularını yenebileceklerini ifade etti.
Son olarak bu güzel yolculuğumuzda Yeşilhisar Kaymakamının yanındayız .
burasının turistik açıdan daha önce çok yoğun bir yer olduğunu ancak zamanla unutulduğunu söyleyen kaymakam,
canlanması için bir çok faaliyet yapılacağını balon turizminin ilk adım olduğunu söyledi .

Exit mobile version