15:56

Gezici Radar Osmanlı Sokağı’nda

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Tekden Hastanesi’nin sunduğu Gezici Radar bu hafta tarihi yapısıyla gönüllerde taht kuran Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Osmanlı Sokağı’ndayız.

Dillere destan olan ve turizm açısından geniş potansiyele sahip olan Osmanlı Sokağı’nda ilk olarak bu eşsiz gezintiye başlıyoruz.

Mahallenin tarih koktuğunu ve akşamları insanlarla kaynadığını söyleyen Bekir muhtar başka illerden ve ülkelerden insanların dolup taştığını söyledi.

Sırada Kiçiköy de bulunan Ali Sait Camiye geliyoruz. Yanımızda cami İmamı Ömer Etli var. Cami hakkında bilgiler vermeye başlıyor.

Abdülhan Hamid zamanında Abdülhan Hamid’in başkomutanlarından olan Ali Sait Paşa tarafından bu caminin inşa edildiğini söyledi.

Sanat Galerisi olan yere geliyoruz. 500 yıllık bir kiliseyi restore ederek sanat galerisi haline dönüştürülmesi sanatseverler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Talas kaymakamlığı ilçe tarım ve orman müdürlüğünün konağına geliyoruz. Zamanında burada Ermenilerin yaşadığını, o zaman aile konağı olarak kullanıldığını daha sonra ise jandarma komutanlığına geçtiğini, en son yıkıldıktan sonra valiliğe devredilmiş. Restorasyonu bittikten sonra da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne devredildiğini söyleyen konak müdürümüz verdiklerini hizmetten dolayı çok mutlu olduğunu ve bütün vatandaşları beklediğini söyledi.

Mustafa beyle karşılaşıyoruz, Talas’ın yerlilerinden olduğunu eskiden komşuluk ilişkilerinin çok güçlü samimi ve sıcak olduğunu söyledi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gezici Radar Osmanlı Sokağı’nda