BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA (7)
13:32

Gezici Radar Köprübaşı’nda

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezici Radar yine yollara düştü. Bu haftaki durağımız Tomarza ilçesine bağlı Köprübaşı köyü. Kayseri il merkezine 76 kilometre, Tomarza ilçesine 20 kilometre uzaklıkta olan Köprübaşı; yemyeşil doğasıyla gelen misafirleri kendine hayran bırakıyor. Gezici Radar gezmeye gezdirmeye bilmediğimiz güzellikleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.
Köprübaşı Oğuzların Avşar boyundan gelen 300 yıl önce kurulduğu tahmin edilen, köken olarak Türklerin 1071 yılında Malazgirt Savaşından sonra Anadolu kapısının Türklere açılmasıyla 24 Oğuz boylarından Bozok kolu Yıldızhan’ın oğlu Avşar boyundandır. Yeşil doğası ve misafirperverlikleri ile gelen ziyaretçiler buradan memnun ayrılıyor.
Bu haftaki durağımız Köprübaşı’nda belki yanından geçerken kaçırdığımız o muhteşem güzel köyümüzün misafiri olduk. Kahvemizi içtik, büyüklerimizin ellerinden öperek hayır duasını aldık, birlikte ekmek yaptık. Keyifli bir zamanın su gibi akıp geçtiği Köprübaşı ilçesi Kayseri’de mutlaka görülmesi gerekenler listemizde yerini alıyor.
Bu keyifli yolculuğumuzda bize eşlik eden tüm takipçilerimize iyi seyirler dileriz…

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gezici Radar Köprübaşı’nda