15:22

Gezici Radar İncesu İlçesinde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezici Radar bu hafta lezzetli üzümleri meşhur pekmezi ve tarihi dokusu ile ünlü Kayseri’nin İncesu ilçesinde.

Üzümü ve pekmezi ile meşhur, muhteşem manzarası ile marinası, tarihi yapıları ile Kervansarayı ile İncesu’nun ve İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in misafiri olduk.

İncesu’da görebileceğiniz Rum Aziz Eusthatios Kilisesi 1800’lü yılların başında yapılmış ve günümüze kadar son hali ile ulaşmış durumda. İncesu’ya giderseniz geçmişe yolculuğunuza eşlik eden Rum Aziz Eusthatios Kilisesini görmeden geçmeyin.

Kayseri’den 40 km, İncesu merkezine 5 km uzaklıkta İncesu marina ile muhteşem göleti ve eşsiz Erciyes manzarasıyla gidenleri kendine hayran bırakıyor.

İncesu’da dikkatleri çeken bir diğer tarihi yapı ise Kayabağlar’da kaya kütleleri göze çarpıyor. Geçmişte yaşayan insanlar el işçiliği ile oyarak bu bölgede yaşamışlar. İçerisine girdiğimizde ise ev dizaynının yansıması günümüze kadar ulaşmış durumda. İncesu’ya geldiğinizde ise tarihi yapıları sevenler için geçmişe ışık tutan köy inlerini Kayabağlar da bulabilirsiniz.

Ünlü Osmanlı Sadrazamlarından Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’nın 1670 yılında İncesu’ya hediye ettiği tarihi Kervansaray dikkatleri üzerine çekiyor. Bu tarihi yapının içinde cami, külliye, çarşı bulunmakta. İncesuya gittiğinizde çeşit çeşit hayvanları ve doğallığı ile huzur veren bu tarihi kervansaraya uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Kayseri’ye 25 km. uzaklıkta olan ve tarihi M.Ö. ki yıllara dayanan İncesu İlçesi tarihe merakı olanlar, gezmeyi, görmeyi sevenlerin ve geçmiş planlamaları merak edenler için kaçırılmayacak fırsatlardan biri olan İncesu’ya tavsiye ediyoruz.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gezici Radar İncesu İlçesinde