BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA
15:53

GEZİCİ RADAR EYİM’DE 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Mega Metalin sunduğu Gezici Radar programında bu hafta sıcak kanlı insanları ve tabi ki tertemiz doğasıyla Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Eyim köyünden sesleniyor.

Yanımızda Eyim Muhtarı Ozan Arif Bey var. Elinde sazı dilinde sözüyle karşılıyor bizleri Kocasinan İlçesine bağlı Eyim köyünü kısaca bizlere anlattıktan sonra gurbetçinin çok olduğunu geçimlerinin hayvancılık ve tarım üzerinden sağlandığını söyledi.

Köyü gezmeye devam ederken yanımızda bu kez Şuayip amca var. Bu köyde doğup büyüdüğünü yıllarca çok çalıştıklarını sıvacı olduğunu ve gurbete gidip geldiğini anlatan Şuayip amca bugünün padişahlık olduğunu söyledi.

Eğim köyünde yolculuğumuza devam ederken yanımızda Ayşe teyze var kendisinin de burada doğup büyüdüğünü söyleyen Ayşe teyze bizlere kışın yedikleri en birinci yemekleri olan Arabaşı çorbasının nasıl pişirdiğini anlattı.

Yolculuğumuz devam ederken bizleri karşılayan Ozan Arif muhtarımızın evine konuk oluyoruz elinde sazı dilinde sözü bizi karşılayan ozan arif muhtar 16 yaşında zümrüt adında bir kıza aşık olduktan sonra saz çalmaya başladığını söyleyerek   bizlere de bir türkü söyledi . Muhtarımızın bahçesine gelip gezmeye devam ediyoruz eğim elma ağacının yanındayız ve bir tane elma koparıp bizde yiyoruz.

Sizin de yolunuz düşerse Eyim köyünü gezip görebilirsiniz . iyi seyirler .

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
GEZİCİ RADAR EYİM’DE