Gezici Radar Doruklu ‘da

Gezici Radar Doruklu 'da

Tekden Hastanesi’nin sunduğu Gezici Radar programı bu bölümünde tertemiz havasıyla Kocasinan ilçesine bağlı Doruklu Köyü’nde

Sarımsaklı’nın ilk sapağında yer alan Doruklu Köyü’ne girdiğimizde bizi köyün muhtarı Caner Ağabey karşılıyor. Köyü tanımak adına sohbet ediyoruz. Halkının genellikle tarım ve hayvancılık ile ilgilendiğini, geçimini bu alanlar üzerinden sağladığını anlatıyor bizlere. Köyün görmemiz gereken güzelliklerinin tüyolarını aldıktan sonra gezmeye devam ediyoruz.

İlk durağımız köyde çobanlık yapan Burhanettin’in yanı oluyor. Sohbetin ardından, sesinin güzel olduğunu Muhtardan öğrendiğimiz, Burhanettin’den bizim için bir türkü okumasını istiyoruz.

Burhanettin ile birlikte Hayvancılıkla uğraşan Mehmet Ağabey’in yanına gidiyoruz. Hayvancılık hakkında yaptığımız sohbetin ardından, Mehmet Ağabey koyunun nasıl kırkılacağını gösteriyor bizlere. Mehmet Ağabeyi koyunları ile baş başa bırakarak oradan ayrılıyoruz.

Caner Ağabey bize köyün mesire alanını gezdiriyor. Burada eskiden pilav şenlikleri düzenlediklerinden söz ediyor. Yeniden bu pilav şenliklerini düzenlemek istediklerini ekliyor. Gezici radar ekibini ve tüm izleyenleri davet ediyor.

Caner Ağabey ile Mehdi Seydi İbn Ma’ruf’un türbesine gidiyoruz. Mehdi Seydi İbn Ma’ruf hakkında bilgi ediniyoruz.

Acıktıran gezinin ardından köyün lezzetli ekmeğinin yapılışını görmek ve tadına bakmak için Sebahat Abla’nın yanına gidiyoruz. Bu keyifli yolculuğumuzda bize eşlik eden tüm takipçilerimize iyi seyirler dileriz…

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version