13:35

Gezici Radar Develi’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezici Radar bu hafta Kayseri’nin Develi İlçesinde

Develi Tarihi Elbiz Parkına geldik. Develi İlçesinde bulunan Bizans Döneminin Bizans Kralının kızının şifa bulması için yaptırdığı Havuz yaklaşık olarak 1000 yılı aşkın süredir varlığını korumaktadır. Elbiz Parkı içerisinde bulunan havuz Bizans dönemine aittir. Havuzu 1050 yılında yapılan bir tarihi eser olarak develide varlığını halen sürdürmektedir. Yaklaşık olarak 400 bin yıllık bir çınar ağacının olması ve ayriten içeriside alabalık yetişmekte olan bir 1000 yıllık bir havuz bulunmaktadır. Elbiz parkı güzellikleriyle ve hikayesiyle bizleri kendine hayran bıraktı.

Anadoludaki ilk cami Sivasi Hatun Camisine gelip içerisinde bulunan serbetin tadına baktık. Göçeroğlu Nasrullah ve eşi Siva Sitti Hatun tarafından H. 680/M. 1282 tarihinde inşa ettirilen Camii sada kesme taştan IV. Kılıçarslan’ın oğlu 3. Keykavus zamanında III. 1281 yılında yaptırılmış. Caminin ihtişamı bizleri büyüledi.

Develi Çanakkale Şehitleri Anıt Parkını Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile birlikte ziyaret ettik.  Çanakkale zaferimizin anısına yapılan anıt parkı bizi derinden etkiledi.

Develiye gelip Cıvıklısını yemeden gitmek olmazdı. Murat Ustanın ellerinden cevizlinin ve Cıvıklının tadına baktık.

Lezzetli cıvıklısıyla muhteşem manzarası ile bizleri kendine hayran bıraktı. Bu keyifli yolculuğumuzda bize eşlik eden tüm takipçilerimize iyi seyirler…

 

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gezici Radar Develi’de