develide
15:51

Gezici Radar Develi’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mega Metal’in sunduğu Gezici Radar programı bu hafta Develi’deydi. İlk durağımız bir çok efsaneye konu olan, Kayseri’nin simgesi,Kayseri’nin incisi Erciyes oldu.

Eski dönemlerde taş işlemeciğini en iyi yansıtan Hititler’in  Fraktin  eserlerini görüyoruz. Devlet sınırlarını gösteren Gümüşören köyü sınırları içinde tarihin bize sunduğu bu güzelliği görebilirsiniz.

Ayşe Pınar Kaya mezarları, Roma döneminden günümüze uzanmış 12 tane kaya işçiliğini görüyoruz. Kapısındaki motiflerden o dönemlerde taş işçiliğinin ne kadar gelişmiş olduğunu görüyoruz.

Dillere destan Develi’nin tescilli ata tohumu Gacer buğdayının üretim alanına geliyoruz. Gacerci baba dünyanın en büyük gacer tohumu üreticisi Doğan Bey’i tanıyoruz. Gacer üretiminde 13. kuşakta olduğunu söyleyen Doğan Bey 150 senelik tohumdan tohum yaptıklarını söyledi. Bu tohumlarla doğal gıdanın üretimi emin ellerde.

Erciyes’e geldiğinizde çeşmeden su doldurma, soluklanıp bir tatlı yemek adet gelenek haline gelmiş. Sizde Erciyes’e gittiğinizde tatlı yemeği su doldurup şehire getirmeyi unutmayın. Gezilecek yerler listenize Erciyes’i Develi’yi eklemeyi unutmayın iyi seyirler…

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gezici Radar Develi’de