BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA (1)
14:43

Gezici Radar bu hafta tarihin ve samimiyetin birleştiği Talas’ın Kuruköprü köyünde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuruköprü köyü uzun yıllık tarihi ile yol gösterici bir konumda, buraya geldiğinizde aldığınız her nefeste tarihi içtenlikle hissetmek mümkün.
Çerezlik olarak tadına doyamadığınız kabak çekirdeklerinin verimli topraklarda yetiştirilen Kabak çekirdeğinin hikayesini Şerife Abla’mızdan dinleyerek, emek verilen hassas işi yaparken tarlada misafiri olduk.

Kayseri’nin en ilginç noktalarından birisi olan Kuruköprü’den şehir merkezine kadar su akışını tünel vasıtasıyla sağlayan, yaklaşık 500 yıllık tünel tarihe merakı olanlar ve geçmiş planlamaları merak edenler için kaçırılmayacak fırsatlardan biri olarak tavsiye ediyoruz.

Kuruköprü’ye girdiğiniz zaman ilk olarak burnunuza mis kokulu ekmek kokusu gelmesi oldukça mümkün. Bu kokuların nedeni ise köy hanımlarının evlerinde taze olarak tükettiği ekmekler sayesinde fırından sürekli olarak dumanlar yükseldiğini görebilirsiniz. Kokuları takip ederek nar gibi kızarmış, taze ekmeklerin tadına bakabilirsiniz.

Kayseri il merkezine 23 km, Talas ilçesine 13 km uzaklıkta olan Kuruköprü, tarihi noktaların sizi karşıladığı mutlaka görülmesi gereken mekanlar listesine eklemelisiniz.
Bu köyde 200 yılı aşkın tarihi bulunan eski değirmenlerden bezirhanenin içini Kenan Hoca ile sizler ile birlikte görüntüledik.
Eski yaşamlara ev sahipliği yapan ocak başı aktif olarak kullanılmasa da gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaparak geçmişe yolculuğunuza eşlik ediyor.

Roma dönemine ait köprü Kayseri’nin tarihine miras olarak kalmış en büyük zenginliklerden birisi. Yolunuz düşerse köprüde fotoğraf çektirmeyi unutmayın ????

Kuruköprü’de çok tatlı bir arkadaşınızın olduğunu unutmayın. Samimi ve güler yüzü ile Hediye Nur ile mutlaka sohbet etmelisiniz. Bu ziyaretinizde kazandığımız en güzel dostluk oldu ????

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen