Gezici Radar Bu Hafta Kozaklı’da

Gezici Radar Bu Hafta Kozaklı İlçesinde

Gezici Radar bu hafta yüzyıllardır insanlara şifalı sularıyla şifa dağıtan Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde
Kozaklı, Nevşehir’in Kaplıcaları ile tanınan ilçesidir. İl merkezi olan Nevşehir’e en uzak ilçedir.
Kozaklı termal suları şifalı sular sınıfında yer alıyor. Kaplıca suyu 27 derece ve 93 derece arasında sıcaklık değişimlerine sahip. Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Kozaklı Kaplıcaları çevresinde Çeşm-i Termal’i bulduk. Yer yer yapımı devam eden yapı doğal bir güzelliği andırıyor.
Kozaklı da yer yer toprağa burgu ile açılan, suyu kendiliğinden yükseğe, yeryüzüne fışkırtan kuyu şeklinde artezyenler bulunuyor. Bizde bu artezyenleri değerlendirip yumurtalarımızı haşlayıp yolumuza devam ettik.

Termal suların dibindeki topraklardan çıkan kil halk arasında Altın Kil olarak tabir ediliyor. Cilt bakım ürünlerinde kullanılan kil Kozaklının yöresel ürünleri arasındadır.

Kozaklıya gelip de et yemesek olmazdı bizleri Cengiz usta karşıladı. Kozaklının en meşhur etini kuzusu yemeye geldik. Sadece tuz, etle pişirilen ve yerli domates, biberle lezzetine lezzet katan et damaklarız da unutulmaz bir tat bıraktı.
Şifa sularıyla dünyanın dört bir yanından misafir ağırlayan Kozaklıya biz hayran kaldık. Bu keyifli yolculuğumuzda bize eşlik eden tüm takipçilerimize iyi seyirler dileriz.

Exit mobile version