BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA (2)
17:55

Gezici Radar bu hafta doğanın ve yeşilliğin birleştiği Kayseri’nin Kululu mahallesindeyiz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin 78 km kuzey doğusunda yer alan dağlık bir bölgeye geçiyoruz bölgede Tabal harabeleriyle karşılaşıyoruz.
Tabal harabeleri bu sitadelin üzerinde anakayaya kurulmuştur. Sitadelin güney ucunda M. S. 2. yüzyıla tarihlenen tümülüs yer almaktadır. Kululu Karatepe, Sitadelin’de 1967 yılında Prof. Tahsin Özgüç arafından kazı ve yüzey araştırmaları yapılmıştır. Bilimsel çalışmalar sonucunda yerleşkenin en erken Geç Hitit medeniyetine ait olduğu, sonrasında Hellenistik ve Roma dönemlerinde de yoğun iskân gördüğü anlaşılmıştır.

Yürüyüşümüz Kesdoğan vadisinden başlayıp Akkışla millet bahçesine kadar devam ediyor. Bu yolculukta bize Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan ve yoğun bir kalabalık eşlik ediyor. Akkışla’nın güzelliklerini yol boyunca hissedip Ayhan Arslan dan bu güzellikleri dinliyoruz.
Doğa yürüyüşünün sonunda su kenarının yanında güzel bir mesire alanında soluklanıp Başkan Arslan ile yürüyüşümüzü değerlendirdik.
Verimli ve bereketli topraklardan yetişen armudu önce dallardan Aziz abi ile toplayıp Veysel abi ile beraber pekmez armudu yaptık.
Akkışla dediğimiz zaman en önemli lezzetlerinden şifa kaynaklarından Kayserinin kırmızı altını diye tabir edilen gilaburuyu dalında bulduk. Hasat zamanı gilaburu bahçesindeydik. Kırmızıyla yeşilin uyumu bizleri mest etti. Her derde deva gilaburu suyunun tadına bakıp yoluma devam ettik.

Köye kuşbakışı bakabileceğimiz noktaya çıkıp Yeşilliği ve doğal güzelliğiyle bizi selamlayan Kululu’yu izlemeye koyulduk. Sizde doğa ve tarihi güzelliklerin iç içe olduğu bir yerde yürüyüşe çıkmak isterseniz burası tam size göre.
Bu keyifli yolculuğumuzda bize eşlik eden tüm takipçilerimize iyi seyirler dileriz…

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gezici Radar bu hafta doğanın ve yeşilliğin birleştiği Kayseri’nin Kululu mahallesindeyiz