Fotoğraflı (61)
0:44

Gesi’de H.S.(51) isimli kadının öldürüldüğü olayın sanığına ağırlaştırılmış müebbet ve 10.5 yıl hapis

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Gesi Güney Mahallesi’nde H.S.(51) isimli kadının başına keserle vurularak öldürüldüğü olayla ilgili açılan davanın karar duruşması görüldü. Sanık İ.K.’ye ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘yağma’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Olay, 13 Kasım 2023 saat 21.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi Yüksel Çavuşoğlu Caddesi’ndeki 2 katlı evde meydana geldi. S.A.S. isimli şahıs hayvanlarını otlattıktan sonra eve geldiğinde eşi H.S.’yi kanlar içinde yerde buldu. İhbar üzerine eve jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.S.’nin kafasına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınırken H.S.’nin komşusu İ.K. (45) tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İ.K.’nın yargılanmasına 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Karar duruşmasına H.S.’nin eşi S.A.S., oğulları S.S., B.B.S., M.S. ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık İ.K. duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde görülen duruşmada müştekiler dinlendi.
H.S.’NİN EŞİ S.A.S. :32 YILLIK HAYAT ARKADAŞIMI KAYBETTİM
H.S.’nin eşi S.A.S., “ On gündür dağda sürümün başındaydım. sürüyü oğlum A.S.’ye teslim ettim diğer oğlumla döndüm. 18.30 civarı eve geldik, lambalar yanıyordu. Ama kapı kirliydi. Arka mutfaktan oğlum B.B.S. girdi. annesini görmüş kapıyı ağlayarak açmış. Eşim yatak odasının girişinde namaz kılar gibi yatıyordu. Tavanda bile kan vardı. Eşimin 5 bileziği vardı. Sanık olaydan 20 gün önce bağ bozumunda sanığa ,’500 bin lira borcum var’ nasıl ödeyecek dedim. ‘H.S. yengemin kollarında bilezikler var’ dedi. Olay günü 4 bilezik vardı. Eşimi yaralı olduğuna inandım. Sanık bizim evdeki keseri kullanmamış. Adli dengemi kaybettim. 32 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.
H.S.‘NIN OĞLU A.S.: SANIĞIN BİZDEN ALACAĞI YOKTU
H.S.’nin oğlu A.S., “ Akşam üzeri babama yemek götürmeye çıktık. Az ileride sanığı gördük. ‘Nereye gidiyorsunuz, ne zaman gelirsiniz?’ diye sordu. Babamın yanına gittik. babam ile kardeşim B.B.S.’yi eve yolladım. Beni ağabeyim hanımı aradı. ‘Biri ölmüş’ dedi. Ağabeyim B.B.S.’yi aradım. ‘Annem ölmüş’ dedi. Jandarma vardı beni eve almadılar. İki gün sonra girebildik eve. Benim evlenmem için yatırım amaçlı bilezik yapmıştık. Anne ve babamı sadece Gesi değil 7 köy sever. Bu olaydan bir süre önce sanık İ.K. eşini şikayet etti. Ondan da bir süre sonra 20 lira istedi. Ben de 20 lira ne ki bir paket sigara etmez. ‘Gel ahırı temizle’ dedim. Hem 550 lira verdim ben de güvercinleri için buğday verdim. Bizden alacağı yoktu. ‘Alacağım vardı’ diyormuş, biz babama yemek götürürken isterdi. Şikayetçiyim” İfadesinde bulundu.
MAKTULÜN OĞLU B.B.S.:ANNEMİ O HALDE GÖRDÜKTEN SONRA DÜNYAM DURDU
H.S.‘nin oğlu B.B.S., “Bu şahıs ile olaydan bir gün önce ahırda beraber çalıştık. İlk olarak 20 TL istemişti. O dilenci parası dedim 100 TL verdim. Bir gün sonra da ahırda çalıştırdık. Benim koyunlarım var her biri 10 bin lira. Benim için bin 500 lira ney ki? Annem her zaman traktör sesini duyunca karşılardı. O gün oturma odasının lambaları yanıyordu. Camekan vardı, annemin terlikleri ordaydı. Terslik olduğunu anladık. Kapı da kitliydi açamadık. Mutfağın PVC kapısı vardı o bozuktu, orayı açıp girdim. Yemek ocakta kalmış, mutfağı geçtim. Yatak odası ile banyo arasına girince o an gördüm. Dünyamın durduğunu hissettim. Dünyam durdu. Kasabız bu kadar kanı hiç görmedim. Feryat etmeye başladım. Babam seslendi, kapıyı açtım. Ağabeyim M.S.’yi aradım. ‘Anneme bir şey olmuş’ dedim. Yüzü yere bakıyordu. Annemi çevirdik, kafasının arkası yoktu. Babam ev telefonundan jandarmayı aradı. Ambulans ile ağabeyim M.S. geldi. Canavarca öldürmüş” diye belirtti.
H.S.‘NIN BÜYÜK OĞLU M.S.: PARAYA İHTİYACI VAR DİYE İŞ VERDİK
Maktülün büyük oğlu M.S.,” Annemi İldem’den aldım. Eve bıraktım. Saat 18.25’de kardeşim B.B.S. aradı. ‘Babamın canı çok sıkkın torunlarını getirir misin?’ dedi. Konuştuktan 10 dakika sonra tekrar aradı ‘anneme bir şey olmuş’ dedi. Annem ara hole kadar gitmiş sanırım kendini korumak istemiş. Beyin parçaları, kan lekeleri ve saçlar vardı. Eşi bundan sürekli para istedi. Bu da hap kullanıyor. Annemin kolundaki altınları görmüştü. Cumartesi kardeşimden para istemiş. Kardeşim B.B.S. bu ailesine ekmek götürsün diye ihtiyacımız olmamasına rağmen çalıştırdık. Pazar günü çalıştı, akşamına parasını verdik. O işi biz yapıyorduk. Sırf faydamız olsun istedik. Ben buna iş de aradım” dedi.
TUTUKLU SANIK İ.K.: CİNAYET İÇİN PİŞMANIM AMA YAĞMA SUÇUNU İŞLEMEDİM
Tutuklu sanık İ.K. ise müşteki ifadeleri sonrası, “Kesinlikle yalan konuşuyorlar. Ben onların alacak vereceklerini bilmiyorum. Altın konusuna gelince, benim üstüme iftira atıyorlar. Alacak olsam bütün altınları alırdım” yanıtını verdi.
Savcı mütealasında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘yağma’ suçundan ceza almasını istedi.
Mahkeme heyeti sanığa ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘silahlı yağma’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

0
be_enme
Beğenme
1
mutlu
Mutlu
4
_zg_n
Üzgün
3
_a_rm_
Şaşırmış
3
sinirli
Sinirli
Gesi’de H.S.(51) isimli kadının öldürüldüğü olayın sanığına ağırlaştırılmış müebbet ve 10.5 yıl hapis