Geleneksel Sporlar, Binicilik Ve Okçuluk Tesisi Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi açıldı.

Kayseri’de yeni bir tesis açıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi katkısıyla tamamlanan Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi açılışı, Türkiye Şampiyonası ve farklı etkinliklerin yer aldığı bir törenle gerçekleştirildi.
Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi Açılış Töreni’ne Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın yanı sıra önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Erciyes Üniversitesi Rektörü . Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz ile sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan açılışta konuşma yaptı. Türkiye’de geleneksel sporların ihyası, gelişmesi için özellikle geçtiğimiz beş sene içerisinde çok güzel gelişmeler kaydedildiğini belirterek, “Bugün bu tesisin var olması, bu tesisin içerisinde bu turnuvaların yapılması da artık tesisleşme tarafında da adımların geldiğini gösteriyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza da buna ön ayak olduğu için, yine Spor Toto’muza desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hakikaten biz zaten geleneksel sporları anlatırken, geleneksel sporların aile için dönüştürücü olduğunu söylüyoruz, anlatıyoruz. Yani diğer sporlarda belki ailece katılma, ailece gidip gelme sınırlı iken, biz geleneksel sporlara da bakın burada kemankeş hanım kucağında bebeğiyle, yanında eşiyle birlikte gelmiş. Geleneksel sporlarda böylesi görülmeyen bir özellik var. Ve gerçekten 7’den 70’e ifadesini hak eden sporlar. Hem de ne yapıyor müziklerinden tutun, kıyafetlerine kadar bir kültür ihyası hareketinin de bir parçası. Onun için bu işin önemine vâkıf olan bunun önemini idrak eden insanlar hemen sahip çıkıyorlar. İşte bugün buradaki tablo da bunun adeta bir göstergesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz, ‘at mı kaldı kardeşim hangi devirde yaşıyoruz’ denildiğini duyuyoruz. Ama biz at üstünde ok ile kılıçla yükselmiş bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız. Bununla gurur duyuyoruz. Çünkü ecdadımız gittiği topraklara kan, gözyaşı götürmemiştir. Zulüm götürmemiştir. Ecdadımız gittiği topraklara adalet, huzur, merhamet götürmüştür. Bunun bilincinde olarak bugün o kültürün, o medeniyetin ihyasına önem veriyoruz. İstiyoruz ki at binmek bütün halkımıza mal olsun. Bunun için özellikle yerel yönetimlerimiz bu işe destek versin, üniversitelerimiz buna destek versin” ifadelerini kullandı.
Açılışta konuşma yapan bir diğer kişi ise Başkan Büyükkılıç oldu. Büyükkılıç, “Geçen hafta burada başladığımız İstikbal Yarı Maratonu diye yarışma düzenledik, dolayısıyla Kayseri’miz sporun da merkezi olma yolunda mesafe almaya devam ediyor. Tema parkımızın yanı başında bu tesislerimizi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Tema parkımıza yok yok. Sukayparkından Bilim Merkezi’ne, sportif merkezlerden 1000’e yakın hobi bahçesine ve lunapark eğlence merkezine kadar Allah’a şükür her şey var. Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk tesisimiz, ata sporlarımız arasında yer alan Atlı Cirit, Atlı Okçuluk, Kökbörü, Aba Güreşi, Aşık Oyunları, Kuşak Güreşi, Mangala, Mas Güreşi, Şalvar Güreşi, Yabusame, Yağlı Güreş, Yaya Okçuluğu yanında olimpik okçuluk, güreş, fitness sporlarının da yapılabileceği açık, yarı açık ve kapalı alanları bünyesinde barındırıyor. 44 bin 500 metrekare arsa alanı, 5 bin metrekare toplam kapalı inşaat alanı ve 17 bin metrekare toplam açık inşaat alanı içerisinde sosyal tesis, çok amaçlı spor salonu, atlı okçuluk açık manej, olimpik okçuluk açık ve kapalı saha, açık ve kapalı kültürel-sosyal alanlar, kapalı ve açık güreş alanları, açık festival çayırı, yem ve malzeme depoları ve tavlalar yer alıyor.” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Geleneksel Sporlar, Binicilik Ve Okçuluk Tesisi Açıldı