Feyzullah Gündoğdu : “Hedefimiz Şehir Merkezindeki Trafik Yoğunluğunu Azaltmak.”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC)- Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından tramvay seferleri ve tramvay hattı ile verilen hizmetlerin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi A.Ş tarafından tramvay ulaşımı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunum, Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu tarafından gerçekleştirildi.
Ulaşım hakkında memnuniyet anketi yaptıklarını ve bunun 8 kriteri olduğunu, anketin cevaplarının yolculardan alındığını belirten Gündoğdu, raylı sistem yolcu taşıma oranının 7.4 olduğunu ifade etti.
Entegre ulaşım modeli gerçekleştirildiği hakkında bilgi veren Gündoğdu, “Entegre ulaşım modeli ile elimizde raylı sistem gibi bir yüksek kapasiteli bir hizmet aracımız var. Bir makinistin kullandığı 2 vagonla 600 yolcu taşıyabiliyor. Geçmişten gelen klasik modeli yeni modele geçirmeliyiz bu büyükşehir olmanın getirdiği gereksinimlerden biridir.” şeklinde konuştu.
“AKTARMALAR İLE ŞEHİR MERKEZİNDE Kİ YOĞUNLUĞU AZALTMAYI HEDEFLEDİK”
Şehir merkezi ulaşımının yoğunluğunun azaltılmasını hedeflediklerini belirten Gündoğdu, “Bütün hatlar kent merkezinden geçiyor. Her yerden gelen hatlar ya fakülteye ya da şehir merkezine ulaşıyor. Her mahalleden fakülteye giden araçlar olduğu takdirde bir yoğunluk oluşuyor. Dolayısıyla biz kent merkezinde oluşan yoğunluğu azaltmak, daha büyük bir alan oluşturmak, trafikte kalma süresini azaltmak için model değişikliğine gitmemiz gerekiyor. Ana aksta yüksek kapasiteli araçlar, yolcu yoğunluğunun az olduğu düşük kapasiteli araçlar, aktarma noktaları yapılabiliyorsa bu akslar daha hızlandırılıp otobüs yolu gibi yapılarla vatandaşı gitmek istediği noktaya daha hızlı götürelim düşüncesi temel prensip olarak ulaşmak istediğimiz yapı bu.
Yollardaki yoğunluğu azaltmak istiyoruz, toplu taşıma günlük 450 kişi taşıyor ama Kayseri’de 1 milyon 300 bin kişi dolayısıyla toplumun bütününü düşünmemiz lazım. Buna istinaden 7 farklı aktarma noktamız var bu sayede kent içine giren araç sayısını azaltmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamız ile günlük 17 bin 384 kilometre kamusal kaynak elde etmiş oluyoruz. Bu kaynağı ihtiyacı olan farklı mahallede kullanabiliriz anlamına geliyor. Günlük 6.952 litre yakıt tasarrufu sağlanıyor ve günlük 17.9 ton karbondioksit emisyonu azaltıyoruz.” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Feyzullah Gündoğdu : “Hedefimiz Şehir Merkezindeki Trafik Yoğunluğunu Azaltmak.”