ERCİYES İSTİSMAR EDİLDİ!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KayseRadar ve Kayserim.net ekranlarından yayınlanan ve Gazeteci Mustafa Bayram’ın sunduğu “Gündem Kayseri” programına uzaktan bağlantı ile konuk oldu.  Başkan Büyükkılıç, Erciyes’ten hafta sonlarında gelen kalabalık görüntülerine ve uygulamalara dikkat çekti.

BUNU İSTİSMAR EDENLER VAR

Büyükkılıç, kendilerinin burada ki süreci kontrollü olarak sağlamaya çalışmalarına rağmen, kayakla ilgisi olmaksızın Erciyes’te bulunmaya çalışanlar olduğunu ve konunun istismar edildiğini söyleyerek;

“Bizler bunu istismar ederek, orada turizm sektörü bağlamında özellikle yurt dışından gelenlerin yararlanmasını sağlamak amacıyla imkan sağlayan yaklaşımı, kayak için değil de orada sucuk ekmek yemek, yada Erciyes kayak merkezinde vatandaşlarla bir arada olmak, daha doğrusu eve kapanmak yerine açık havada bulunmak mantığı içerisinde durumunu, konumunu,  mesleğini orada hiçbir görevi olmadığı halde istismar edenlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler Erciyes A.Ş. olarak, kurallara uyuyor, gerekse kuralları hatırlatıyor, gerekse özellikle teleferik, telesiyej ve gondolla yukarıya çıkış sürecinde ki kuyrukların mesafelere uyması için hatırlatmalarda bulunuyoruz. Çok başarılı oluyor muyuz? Büyük oranda başarılıyız. Ama ister istemez kayakla ilgili olmadığı halde oralarda bulunmaya çalışanların getirdiği bir yoğunlukta yöneticileri tedirgin ediyor, Kayseri’de ki vaka sayısına sanki bu da bir faktörmüş gibi yorumlanmaya çalışılıyor. Hakikaten kayak için çıkması gerekenler, (özellikle hafta sonu sınırlamaları kastediyorum), çıksın ama diğerleri, kayak için olmayanlar hafta içi çıksın. Kimsenin bir şey dediği yok. Zaten mevzuat  ve uygulama açısından müsaade söz konusu.

Ne olur o güzel ortamda bulunacak ve hatta kayak yapacaksanız hafta içini tercih edin. Hafta sonunda yurt dışından gelen, charter seferleri ile misafirlerimiz var. Onlara bırakalım. Şehir dışından gelen, gerçek manada kayak için gelip şehir merkezinde ki otelleri de dolduran hemşerilerimize yada misafirlerimize de böylece fırsat verelim diye düşünüyorum.” Dedi.

SADECE FAKİRLERE Mİ BU YASAK?

Büyükkılıç’a soru yönelten Mustafa Bayram, vatandaşın tepkisini de dile getirerek;

“Bizim sayfadan da gelen yorumlar itibari ile biliyoruz.  Vatandaşın en büyük sıkıntılarından bir tanesi yurt dışından gelen turistin yanında yerli turist. Biliyorsunuz bir yıllık süreyi doldurmak üzereyiz. Bazı vatandaşlarımız için geçerli değil ama gerçekten bir yıldır dışarı çıkmayanlar var. Bir yıldır biz dışarı çıkmıyoruz ama Erciyes dolu denildiğinde, onlar için de “Sadece fakirlere mi bu yasak” ya da “sadece bize mi” diye onlar da tepkisini belli ediyor. Onlar da, “bizde Erciyes’e gelebiliriz, bizde turist sayılırız, biz de para harcarız ama biz çıkamıyoruz, orası neden dolu” diye… Birazda tepki bundan kaynaklanıyor sanki..” dedi.

VATANDAŞ HAKLI

Büyükkılıç, gelen soruya binaen yaptığı açıklama da;

“Şu an olağan koşullarda değiliz. Vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin bu dediklerine bende aynen katılıyorum. Burada imkanları olan ve olmayanlar için ayrımcılık adına söylemedim. Ben diyorum ki, hafta sonunda sokağa çıkmada bir sınırlama var mı? Var. Serbest olan kimler, sıralanmış. Bunların içerisinde yurt dışından gelenlerin bu imkanlardan, otellerde de kaydı olanların ya da rezervasyonu olanların yararlanacağı yönünde bir açıklamada bulunulmuş. Bunun amacı nedir, ülkemize döviz kazandırmak, turizm hareketliliğinin kontrollü bir şekilde hayata geçirmek. Yılbaşından önce hatırlarsanız hiç çıkılamıyordu. Yurt dışından gelenler de dahil olmak üzere. Kayamıyordu.. Bunları unutmadık. Şimdi böyle bir süreçte iyi niyetle bir yaklaşım sergileniyor, yardımcı olmaya çalışılıyor, gereksiz yere hafta sonunda şehir merkezinden gelecek hemşerilerimizin hafta içinde yararlanması yönünde bir öneri de bulunuyorsa sağlık kurulları, bunu göz ardı etmemek lazım. Yoksa bu bir ayrımcılık değil. Sadece zamanlamayı iyi ayarlayıp, birbirimize yardımcı olalım.” Dedi.

Exit mobile version