Düşük faizli ev almanın şartları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Hükümet tarafından açıklanan yeni kararla, düşük faizle ev almanın belli şartları var. Gayrimenkul Uzmanı Yiğit Erciyes herkesin bu imkandan faydalanamayacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kararla, ilk defa ev alacaklara yönelik düşük faizli kredi imkanı getirildi. Yüzde 0,99 oranıyla belirli şartları taşıyan kişilere bankalar aracılığıyla kredi verilecek. Yaşar Gayrimenkul Forum Şube Yöneticisi ve Ticari Portföy Uzmanı Yiğit Erciyes, bu imkandan faydalanmak isteyenlerin bulundurması gerektiği şartları özetledi. Öncelikle alınacak gayrimenkulün sıfır olması şartının bulunduğunu vurgulayan Erciyes, “0,99 faizle ilk evim konut finansmanın bazı kuralları var. Öncelikle alınacak olan gayrimenkulümüzün daha önce hiç kullanılmamış olması gerekiyor. Krediyi kullanacak olan kişilerin aynı adreste ikamet eden eşinin ve çocuklarının üzerinde de hiçbir mülkünün bulunmaması şart. Kredilerimizde 0,89 faizle kredi uygulamamız bulunmaktadır. Bu kredinin şartlarında da krediyi kullanacak kişinin döviz veya altın hesabının 7 Mayıs 2022 tarihinden önce açılmış olması gerekiyor. Satın alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin 2 milyon lirayı aşmaması gerekiyor. Alınacak kredi ekspertiz değerinin yarısı kadar olabiliyor” ifadelerini kullandı.
YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI
Yeni getirilen kira artış oranı sınırlaması hakkında da konuşan Gayrimenkul Uzmanı Erciyes, hükümetin kira artışına bir önceki senenin üzerine en fazla yüzde 25 oranında zam yapılabileceği yönünde sınırlama getirdiğini anımsattı. Erciyes, kira artış sınırlamasının, mevcut kiracılar açısında 1 Temmuz 2022 ila 30 Haziran 2023 tarihleri arasında sözleşme yenileyecekler için uygulanacağını sözlerine ekledi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Düşük faizli ev almanın şartları