Dr.Osman Faik Topcu:”ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞMAK İÇİN AŞILAMA ŞART”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Türkiye’de aşılamanın hız kesmeden devam ettiği süreçte Kayseri aşılamada büyük başarılar elde edildi. Kayseri Talas 4 Nolu Anayurt Aile Sağlığı Merkezinde ise haftalık yaklaşık 1500 doz aşı yapıldı. 4 Nolu Aile Sağlık Merkezinde aşı yaptıran Kayseradar ve Kayserimnet Genel Müdürü Mustafa Bayram vatandaşlara aşı olmalarına yönelik çağrıda bulundu.

“ÖZGÜRCE DOLAŞABİLECEĞİMİZ ZAMANLAR İÇİN HEPİNİZİ AŞIYA DAVET EDİYORUZ”

4 Nolu Aile Sağlık Merkezinde aşı yaptıran Kayseradar ve Kayserimnet Genel Müdürü Mustafa Bayram aşının acısız olduğunu ve bir şey hissettirmediğini belirterek, “Aşı olmanın vakti gelmişti. Bütün toplumu da aynı şekilde aşılanmaya davet ediyoruz. Hareket etmeyi, nefes almayı, birlikte zaman geçirmeyi ve açık havada olmayı hepimiz özledik. Toplumumuzun sağlığı, daha verimli günler ve kapanmanın olmadığı özgürce dolaşabileceğimiz zamanlar için hepinizi aşıya davet ediyoruz” diyerek vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

Aşıdan sonra aşıyla ilgili bilgiler veren Doktor Recep Sağlam, “Umarım bol antikorunuz oluşacak. Katkınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten tüm Kayseri halkının yoğun ilgisini Talas’ta da yaşıyoruz. Aşıdan sonra kolunuzda ağrı hissedebilirsiniz, parol ağrı kesiciden başka bir ağrı kesici kullanmamanızı öneriyoruz. Ciddi bir sıkıntınız oluşursa aile hekiminizle görüşme imkânınız olacaktır, ama en önemli şey kronik ilaçlarımız varsa mutlaka onlara devam ediyoruz. Şüphelendiğiniz bir durum olursa aile hekiminizle görüşerek bunu açıklığa kavuşturabilirsiniz. En fazla iki gün süreli belki bir ağrınız olur. Ortalama 1 haftalık bir sürede yaklaşık 1500 doz Biontec uyguladık hiçbir sorunla karşılaşmadık” diye konuştu.

“HAFTALIK YAPILAN AŞI 1500’ÜN ÜZERİNDE”

Özgür günlere kavuşmak için aşılanmanın şart olduğunu belirten Doktor Osman Faik Topçu, “Dünya gibi Türkiye’nin de başında bir bela var ve bu beladan kurtulmamız için sayın bakanımızın direktifleri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve İlçe Sağlık Müdürü Erdal Yücel’in destekleri ile biz burada aşılamayı aşırı derecede arttırdık ve hızlı bir şekilde aşılama yapıyoruz. Çünkü insanlarımız özgürlüğü o kadar özlemiş ki aşı sayesinde özgürlüklerine kavuşacaklarını bildikleri için yoğun bir taleple, yoğun bir şekilde gelip burada aşılarını yaptırıyorlar, beklemeleri olmuyor iki ekip halinde çalışıyoruz, son sürat devam ediyoruz. Bütün aile hekimliği birimleri kendi bölgelerindeki hastalarını hızlı bir şekilde aşılayıp bir an evvel yasakların sonlandırması için aşırı derecede çaba göstermektedir. Yaptığımız aşı haftalık 1500’ün üzerinde. Bu bizim bölgemiz açısından en yüksek seviye ve Kayseri’de de neredeyse bir numara. Şimdiye kadar baş ağrısı veya bulantıyla dönen hastalarımız çok nadir olarak ortaya çıktı ama bende dahil olarak hiçbir hastada hastanelik olacak şekilde bir şikayet olmadı” diyerek basit ağrıların olabileceğini ifade etti.

Aşı vurulan vatandaşlar ise aşı sıralarını bekledikleri ve sıralarının geldikten sonra koşarak aşı vurulmaya geldiklerini belirterek aşı çalışmalarını beğendiklerini ifade ettiler.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Dr.Osman Faik Topcu:”ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞMAK İÇİN AŞILAMA ŞART”