18 C
Kayseri
Perşembe, Eylül 28, 2023
Ana SayfaHaberSağlıkDoç. Dr. Ulucan: “Kalp hastaları sıcak havalarda dışarı çıkmasın”

Doç. Dr. Ulucan: “Kalp hastaları sıcak havalarda dışarı çıkmasın”

Yayın Tarihi:

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Havaların ısınmasıyla birlikte, özellikle kalp hastalarının sıcak havalara dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Şeref Ulucan, “ Sıcak havaların en zirvede olduğu saatlerde dışarı çıkmamanızı öneriyorum” dedi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yurt genelinde hava sıcakları artış gösterdi. Özellikle kalp ve tansiyon hastaları için, uzmanlar dışarı çıkma konusunda uyarılarda bulunuyor. Özel Tekden Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Doç. Dr. Şeref Ulucan : ”Sıcak havaların en zirvede olduğu saatlerde dışarı çıkmamanızı öneriyorum. Yüksek tansiyonu olan hastalar daha normal topluma göre risk altındalar. Özellikle güneşin tepede olduğu, hava sıcaklığının maksimum olduğu dönemlerde mümkünse içeride veya gölgede durmalarını tavsiye ediyoruz. Mutlaka çıkmaları gerekirse, en azından bir şemsiye ya da gölge altında kalmalarını sağlayacak bir şey ile korunmalılar” dedi.

Tansiyon ve kalp hastalarının doktor kontrolünde dışarı çıkmalarını tavsiye eden Doç. Dr. Ulucan: “Vatandaşlara, yanlarına su alarak çıkmalarını öneriyorum. Hastalarımızın özellikle sıvı kayıplarının artışıyla birlikte ilaçlarında belirli bir düzenleme yapılması gerekir. Çünkü tansiyonlarında düşme meydana gelebilir. Tansiyon ve kalp hastaları yaz aylarında sıcaklıkların artışıyla birlikte dışarıda bulunmaları zorunlu ise hekim kontrolünde ve hekimin önerileri doğrultusunda dışarı çıkmalılar” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

10. kattan atlayan genç kız yaşamını yitirdi

kattan atlayan genç kız yaşamını yitirdi Kayseri’de henüz bilinmeyen...

Düğün sonrası kavga: Uzman çavuş hayatını kaybetti

Düğün sonrası kavga: Uzman çavuş hayatını kaybetti Kayseri’de düğün sonrası...

Kayseri’de kuran kursu hocası açığa alındı

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde bulunan bir Kur’an Kursu’nda iddiaya göre...

Kayseri’de yaktığı anızın içine düşerek can verdi

Kayseri’de yaktığı anızın içine düşen kişi yanarak can verdi. Olay,...

Kayseri’de tramvayın altında kalan çocuk hayatını kaybetti

Kayseri’de iddiaya göre tramvaya güvenlikten izinsiz binmek isteyen 15...

Son Haberler